Avalanşă de acuzaţii: «Nu vreau să mai facă rău nici unei mame»

Ultima actualizare:

Avalanşă de acuzaţii la adresa unui cunoscut medic ginecolog bucureştean, Florian Robe, de la Maternitatea Polizu. După ce pe 7 octombrie reprezentanţii Parchetului au început audierile în cazul Mariei, fetiţa din Piteşti născută prematur, căreia nu i-a acordat asistenţă medicală, alte două mame şi-au făcut curaj şi fac dezvăluiri despre Robe.

Părinții Mariei sunt dedicați trup și suflet refacerii complete a micuței Maria
Părinții Mariei sunt dedicați trup și suflet refacerii complete a micuței Maria

Ca şi în cazul preotului Visarion, a fost suficient doar să se râcâie stratul de aur care poleia numele vedetei, în acest caz doctorul Robe, şi a ieşit la suprafaţă putregaiul. Cine sunt cele două noi cazuri de mame care fac dezvăluiri halucinante despre doctorul Robe de la Polizu?

Părinții Mariei sunt dedicați trup și suflet refacerii complete a micuței Maria
Părinții Mariei sunt dedicați trup și suflet refacerii complete a micuței Maria

Prima e o femeie din Bucureşti, care a născut la termen în anul 2018 şi povesteşte că la naştere medicul Florian Robe i-a scăpat în cap fetiţa nou-născută, norocul copilului fiind că nu a căzut direct pe podea.

Bucureşteanca, care doreşte să rămână anonimă, a povestit că în urmă cu cinci ani l-a avut ca medic pe Florian Robe care, după ce i-a urmărit sarcina timp de câteva luni, în ianuarie 2018 a asistat-o la naştere.

«Mi-a scăpat copilul în cap la naştere»

”Am născut o fetiţă, pe cale naturală, la termen. Nu am avut nici un fel de complicaţii. În momentul în care am născut, domnul doctor nu mi-a prins copilul, l-a scăpat în cap. Norocul fetiţei a fost că nu a fost scăpată direct pe podea. Sub masa de ginecologie exista o găleată şi a căzut cu capul în acea găleată şi din găleată jos, pe ciment. M-am ridicat brusc - pentru că toată lumea, asistente, moaşe ţipau «A căzut copilul!» - am fost împinsă înapoi. Apoi am fost pusă într-un cărucior, dusă în sala de recuperare. Am dat telefonul unei asistente pe care am rugat-o să facă două poze. Le am şi acum şi arată clar: copilul era vânăt”, a povestit mama pentru Click!. În urma întâmplării a făcut plângere la poliţie şi a urmat un proces, pe care mama l-a pierdut şi în care a fost asistată de un avocat din oficiu.

Fetița scăpată în cap la naștere nu a rămas cu sechele
Fetița scăpată în cap la naștere nu a rămas cu sechele

„Mulţumesc lui Dumnezeu, fetiţa acum este bine. Am fost la mai multe controale, o perioadă lungă de timp, pe banii noştri, pe timpul nostru. Nu m-a interesat în momentul acela decât ca fetiţa mea să fie sănătoasă”, a spus încercata mamă. Ce doreşte acum femeia? ”Nu vreau bani, nu vreau ca doctorul Robe să facă închisoare, vreau doar ca el să nu mai profeseze şi să nu mai facă rău”, a anunţat supărată bucureşteanca.

«Mi-a cusut uterul de burtă»

O altă femeie îl acuză pe medicul Robe de data aceasta pentru o operaţie greşită. „În urmă cu 11 ani eram însărcinată cu băiatul. Eu nu am avut doctor care să mă asiste şi am mers la Polizu. Acolo m-a luat domnul doctor Robe Florian şi am născut cu dânsul. Pe timpul acela era medic rezident, din câte ştiu eu. Am venit acasă după o săptămână şi am început să am dureri foarte, foarte mari de burtă. Timp de cinci ani am umblat prin spitale, nimeni nu îmi spunea ce am. Într-un final, am mers la CFR 2 şi acolo am dat de o doctoriţă, nu are rost să-i dau numele, care la prima ecografie mi-a spus că am uterul cusut de burtă. Aveam dureri îngrozitoare, nopţile nu le dormeam. Zi de zi aveam dureri mari. Am cerut doamnei doctor să-mi dea şi mie ce am avut, că am avut uterul cusut de burtă şi, din păcate, dânsa nu a vrut şi a scris că am avut sarcină extrauterină. Dacă îmi dădea la mână atunci ce am avut, puteam să fac şi eu ceva”, a declarat o altă pacientă pentru news.ro.

Medicul Florian Robe a fost audiat vineri
Medicul Florian Robe a fost audiat vineri

Femeia dezvăluie că pe timpul internării la Polizu nu i s-a spus că medicul care a asistat-o la naştere era rezident şi a aflat ulterior. Pacienta declară că nu a dat declaraţie încă în dosarul care îl vizează pe medicul Florian Robe, dar că este dispusă să facă acest lucru. De ce? ”Vreau să vorbesc, pentru că nu vreau să treacă şi alte mame prin ce am trecut eu”, a explicat fosta pacientă a doctorului Robe.

Noi dezvăluiri desprecazul fetiţei din Piteşti

Scandalul din jurul medicului ginecolog Florian Robe de la Maternitatea Polizu a izbucnit vineri, 7 octombrie. La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost depusă de avocatul Adrian Cuculis o plângere pentru ”tentativă la omor calificat prin cruzimi”.

Maria s-a născut prematur, dar de la an la an a evoluat vizibil
Maria s-a născut prematur, dar de la an la an a evoluat vizibil

O mamă din Piteşti care a născut prematur la şase luni o fetiţă, în noaptea dintre 24 spre 25 aprilie 2019, l-a acuzat pe medic că i-ar fi lăsat bebeluşul, să moară ”cu zile” deşi prezenta semne vitale. Potrivit plângerii penale, copila a fost pusă într-o caserolă închisă cu capac, după care într-un sac. O asistentă a găsit copilul după mai bine de 12 ore de la declararea decesului şi l-a salvat, devenind în acelaşi timp şi naşa micuţei care a primit numele Maria.

”Nu o să uit niciodată ce am trăit şi prin ce am trecut. Dumnezeu a vrut să aibă zile copilul meu! Hemoragia puternică de la naştere a fost potrivit medicilor de gradul 3 spre 4 când 4 este gradul maxim. Creierul practic nu i s-a oxigenat. Au urmat ani de terapie cognitivă şi de perfecţionare a limbajului, dar tot are probleme. A durat atât până să mă decid să acţionez pentru că doi ani am fost într-o depresie accentuată după ce s-a întâmplat”, ne-a spus Marina, mama fetiţei.

Maria s-a născut prematur, dar de la an la an a evoluat vizibil
Maria s-a născut prematur, dar de la an la an a evoluat vizibil

În ciuda tratamentelor, copilul a rămas cu sechele pe corp, merge anevoios, nu vorbeşte, nu comunică, doar arată cu degetul. Mai are mult de luptat până când îi va ajunge din urmă pe cei de vârsta ei, dar nu se lasă!

”Toată viaţa ­ne-am dăruit-o ei şi aşa va rămâne! Luptă şi ea şi luptăm şi noi alături de ea!”, ne-a spus Marina, înlăcrimată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net