Încă un medic fals a fost descoperit în România. Într-un cabinet neautorizat, o femeie a făcut sute de intervenții de chirurgie plastică

Au fost făcute percheziții, în Timișoara, la domiciliul, cât și la cabinetul unei femei care se dădea drept medic și făcea diverse proceduri estetice. Aceasta nu ar fi terminat vreo facultate de Medicină. Femeia s-a ales cu dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii.

Intervenție cu acid hialuronic în buze Foto: Shutterstock
Intervenție cu acid hialuronic în buze Foto: Shutterstock

Ce proceduri a efectuat femeia care s-a dat drept medic 

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Timiş, acţiunea a avut loc în cadrul operaţiunii JUPITER. „În fapt, într-un spaţiu neautorizat şi neadecvat, aceasta ar fi efectuat tratamente de rejuvenare cu fillere (acid hialuronic), toxină botulinică (botox), mezoterapie, topire de grăsime cu diferite substanţe speciale, pentru care legea prevede calitatea de medic cumulată cu o competenţă specială recunoscută, femeia neavând absolvită nicio facultate de medicină şi nefiind activă în niciun colegiu al medicilor din România”, precizează comunicatul menţionat.

Au fost dispuse două percheziții 

Având în vedere concluziile cercetărilor, a fost dispusă efectuarea a două percheziţii, la domiciliul şi un presupus cabinet medical al femeii, din municipiul Timişoara.

„În urma activităţilor desfăşurate, marţi, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au fost ridicate mostre de instrumentar medical şi substanţe specifice intervenţiilor estetice cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor”, mai precizează sursa citată.

Alt medic care se dădea drept estetician 

Acesta nu este primul caz de acest gen, în care o persoană câștigă sume mari de bani dându-se drept medic estetician. Cel mai celebru caz a fost cel al lui Matteo Politi, condamnat definitiv la închisoare.

Matteo Politi, italianul cu doar opt clase, este cel care a operat în mai multe clinici private din București și a fost condamnat, în prima instanță, la 3 ani și 10 luni de închisoare. Instanța a mai dispus ca italianul să plătească daune morale şi materiale către mai multe victime „operate”, sumele fiind cuprinse între 1.000 de lei şi 11.800 de euro.

„În perioada martie 2018 - 7.12.2018, inculpatul a exercitat acte specifice profesiei de chirurg plastician-estetician asupra a nouăsprezece paciente, în cadrul unor clinici de pe raza municipiului Bucureşti.

Inculpatul a indus în eroare nouă persoane folosind un numele fals şi a efectuat asupra acestora acte specifice calității de chirurg plastician-estetician, obținând astfel un folos patrimonial injust constând în sumele de bani achitate de paciente pentru actele medicale exercitate asupra acestora, în valoare de aproximativ 13.880 de lei şi 10.150 de euro."

O femeie care pretindea că este estetician a mutilat zeci de persoane 

Totodată, în luna martie a acestui an, se vorbea despre un alt caz de medic estetician fals, în București. Era vorba despre o femeie care făcea intervenții chirurgicale la ea acasă și care a mutilat peste douăzeci de persoane. A pretins că a terminat o școală pentru intervenții estetice, însă în realitate nu avea nicio diplomă. Polițiștii s-au sesizat și au chemat-o pe femeie la audieri. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
peste spada jpg
Telefon foto: Pixabay
Acordarea ajutorului de incalzire   1(1) jpeg
Tigrul tasmanian  jpg
Lamaie jpg
avc jpg
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
Pictura „Fata cu cercel de perlă” este expusă la Muzeul Mauritshuis din Haga (© Flickr / Scott Ableman)
image
actualitate.net
image
actualitate.net