Încă un român a murit în Israel. Bilanțul a crescut la cinci

Încă un român ar fi murit în războiul din Israel, bilanțul ridicându-se la cinci persoane care și-au pierdut viața de la începutul conflictului din Orientul Mijlociu. Pe de altă parte, alți doi români sunt dați dispăruți, iar despre unul s-a confirmat că se află printre cei 200 de ostatici luați de teroriștii Hamas în urma atacurilor din 7 octombrie. 

Bilanțul românilor morți în Israel se ridică la cinci Foto: Profimedia
Bilanțul românilor morți în Israel se ridică la cinci Foto: Profimedia

Câte persoane sunt ținute ostatice

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că potrivit informațiilor furnizate de către autoritățile israeliene, unul dintre cetățenii cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, semnalat inițial în lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâșia Gaza, se arată într-un comunicat al MAE, scrie Digi24.ro.

Israelul a confirmat că 212 persoane sunt ţinute ostatice în Fâșia Gaza, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al armatei, potrivit Reuters. Israelul şi-a început „asediul total” al Gazei după ce un atac transfrontalier din 7 octombrie asupra sudului Israelului, de către militanţii mişcării islamiste, a ucis 1.400 de persoane, în principal civili, într-un şoc care a traumatizat Israelul.

Român ținut ostatic de Hamas

Tal, un rezervist de 41 de ani, româno-israelian, este căutat de soţia sa încă de când a început războiul. Recent, MAE a făcut anunţul că bărbatul este ţinut ostatic de teroriștii Hamas. 

 Familia lui Tal trăieşte o dramă: şi sora lui a fost răpită de Hamas, dar însă ea nu are dublă naţionalitate. Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene. Alţi patru români cu dublă cetăţenie româno-israeliană sunt în continuare dispăruţi.

Tabără de refugiaţi din Gaza, atacată

Sâmbătă seara, tabăra de refugiaţi Nuseirat a fost bombardată. Oamenii au fugit din calea flăcărilor. Mai multe victime ale atacului aerian asupra taberei Nuseirat au fost transportate la un spital din Deir al-Balah. Paturile unităţii medicale sunt pline ochi de copii cu răni grave. Unii plâng de durere, alţii de frică. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net