Incendiu devastator la o fabrică Borsec. A fost trimis RO-ALERT

Ultima actualizare:

Un incendiu de proporții a izbucnit duminică, 9 iunie 2024, la fabrica de îmbuteliere apă minerală Borsec, generând o alertă de urgență în întreaga zonă.

Autoritățile au utilizat sistemul RO-ALERT pentru a avertiza populația locală, din cauza degajărilor masive de fum care amenințau siguranța locuitorilor.

Incidentul a avut loc la o hală situată pe amplasamentul Fabricii de îmbuteliere apă minerală Romaqua Group Borsec. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și fum dens, afectând o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați pe una dintre laturile halei.

Zona afectată includea birourile administrative, existând riscul extinderii flăcărilor către restul clădirii, în special către zona de producție. Întreaga hală are o suprafață totală de circa 1.000 de metri pătrați.

Nu s-au raportat victime

Deocamdată, autoritățile nu au raportat victime, ceea ce este un aspect pozitiv în contextul gravității incendiului.

Cu toate acestea, datorită degajărilor mari de fum, a fost necesară emiterea unui mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT pentru a informa și proteja populația din proximitatea fabricii.

„Incendiu produs la o hală de pe amplasamentul Fabricii de îmbuteliere apă minerală Romaqua Group Borsec. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum, pe aproximativ 200 mp pe o latură a halei, în zona incendiată fiind amplasate birourile administrative, cu posibilităţi de propagare la restul construcţiei (zona de producţie). Suprafaţa totală a halei este de aproximativ 1.000 mp. P

ână la acest moment nu au fost identificate victime. Din cauza degajărilor mari de fum, a fost transmis un mesaj de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT", a transmis ISU Harghita.”, au informat reprezentanții ISU Harghita, subliniind necesitatea ca locuitorii să ia măsuri de precauție.

În răspuns la această situație de urgență, echipele ISU au intervenit rapid pentru a localiza și lichida incendiul. Forțele de intervenție au fost mobilizate din mai multe subunități, inclusiv Gheorgheni, Toplița, Corbu și Odorheiu Secuiesc.

Echipajele de pompieri au depus eforturi considerabile pentru a controla flăcările și a preveni extinderea incendiului către alte zone ale halei și către alte structuri adiacente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net