Incident grav în a doua zi de școală. Un elev s-a aruncat de la etajul trei al liceului. S-a găsit un bilet de adio

Ultima actualizare:

Incident deosebit de grav la un liceu din țară. Un elev s-a aruncat în gol de la atajul al treilea chiar din clasa unde învață. Personalul școlii a apelat imediat 112. Adolescentul în vârstă de 18 ani a fost transportat de urgență la spital. În ghiozdanul lui a fost găsit un bilet de adio.

Elevul a venit la școală cu gândul să își pună capăt zilelor

pompieri smurd jpg

Incidentul deosebit de grav a alertat întreaga școală. Alarma s-a dat în jurul orei 10.25, când un tânăr de 18 ani, elev la un liceu în Bacău a încercat să se sinucidă aruncându-se de la o fereastră de la etajul trei. Un echipaj SMURD sosit la fața locului l-a preluat pe elev.

Elevul, în vârstă de 18 ani, a fost transportată în stare de conştienţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău şi va fi supusă unei intervenţii chirurgicale.

Acesta a fost stabilizat, investigat clinic pluridisciplinar și paraclinic, diagnosticul de la internare fiind politraumatism prin cădere de la înălțime, în zona toracelui și a capului, cu un minim pneumotorax.

„La data de 10 septembrie a.c, în jurul orei 09.45, un elev de 18 ani, din cadrul unei unităţi de învăţământ din Bacău s-a aruncat de la etajul 3 al clădirii. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, a transmis, marţi, IPJ Bacău.Tragedia s-a petrecut la Colegiul Național Catolic „Sf. Iosif” din Bacău, potrivit ziaruldebacau.ro.

Colegii și profesorii au fost șocați de gestul tânărului, făcut chiar în a doua zi de la începerea anului școlar 2024-2025.

Ce se știe despre elev

În ghiozdanul adolescentului, a fost găsit un bilet de adio. În acesta, băiatul nu își explică gestul, dar își cere scuze față de familia lui pentru ce avea să facă.

Tânărul se afla sub tratament pentru o afecţiune psihică.

„În prezent, elevul este internat pe secția Chirurgie Toracică, prognosticul fiind unul rezervat. De reținut că pacientul a fost adus la spital de un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM), compus din doi pompieri cu pregătire paramedicală, un medic specialist în medicina de urgență și un asistent UPU. Practic, în 90 de secunde, Ambulanța TIM a plecat spre locul incidentului, ajungând în timp record pentru a interveni la evenimentul semnalat prin serviciul de urgență 112”, precizează reprezentanții SJU Bacău.

Psihologii spun că începutul anului școlar poate afecta negativ adolescenții din întreaga lume.

În Japonia, începerea cursurilor pe 1 septembrie este ziua cu cele mai multe sinucideri din an în rândul elevilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
medic iasi moarte suspecta jpg
1697619604index scaled jpeg webp
Bani png
palatul bragadiru jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
bilet avion
homepage jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net