Cine este românca ucisă în masacrul de la un liceu din SUA. Criminalul este un elev de 14 ani

Ultima actualizare:

Tragedia a lovit din nou în Statele Unite, când un atac armat într-un liceu din Georgia s-a soldat cu patru persoane moarte și alte nouă rănite. Printre victime se numără Cristina Irimie, o româncă de 53 de ani, stabilită în SUA, care era profesoară de matematică la liceul din Winder. 

Cristina Irimie, profesoara româncă care a murit în masacru.
Cristina Irimie, profesoara româncă care a murit în masacru.

Cristina și-a dedicat întreaga carieră educației

Cristina Irimie era cunoscută pentru pasiunea și dedicarea sa în predarea matematicii. Înainte de a se stabili în Statele Unite, Cristina și-a dedicat întreaga carieră educației, fiind apreciată atât de colegi, cât și de elevi. Viața ei a fost întreruptă brusc de atacul armat, lăsând în urmă un gol imens în rândul celor care au cunoscut-o și iubit-o.

Cu inimile îndurerate anunțăm plecarea dintre noi a iubitei noastre profesoare, soție, fiică, prietenă Cristina Irimie. Viața ei a fost scurtată de tragicul eveniment care a avut loc la liceul din Winder, Georgia. Viața ei a fost dedicată modelării minții și inimii studenților și a comunității. Membră remarcabilă a comunității românești din Atlanta, Georgia, lasă în urmă un vid greu de înlocuit”, au transmis cei apropiați pe platforma de strângere de fonduri GoFundMe, destinată să ajute familia cu cheltuielile de înmormântare și alte necesități.

Tragedia din Liceul din Winder

Atacul armat s-a produs la liceul Apalachee din Winder, Georgia, și a fost comis de un elev de 14 ani, identificat ulterior ca fiind Colt Gray. Acesta a deschis focul în școală, ucigând doi profesori și doi elevi. Printre victime se numără și Richard Aspinwall, un alt profesor de matematică și antrenor secund al echipei de fotbal a școlii. Richard Aspinwall era cunoscut pentru iubirea sa pentru fotbal și pentru dedicarea față de familie și comunitate.

Într-o conferință de presă, directorul Biroului de Investigații din Georgia, Chris Hosey, a declarat că arma folosită a fost un „AR-platform”, o armă semiautomată. Atacul a fost cel de-al 23-lea incident armat într-o școală din SUA în anul 2024, conform unei baze de date gestionate de revista Education Week.

Colt Gray, suspectul atacului, a fost arestat de polițiștii din campus și va fi judecat ca adult. Potrivit rapoartelor, FBI l-a intervievat anul trecut după ce a primit informații anonime despre amenințări online privind un atac armat la școală, dar nu l-a arestat la acea vreme. Gray a negat orice implicare în postările online care amenințau cu violență, dar se pare că aceste semnale nu au fost suficient de luate în serios pentru a preveni tragedia.

Marturii cutremurătoare ale studenților

Studenții au descris scene haotice și îngrozitoare în timpul atacului. Lyela Sayarath, o elevă aflată în aceeași clasă cu suspectul, a povestit cum atacatorul a încercat să pătrundă în sala de clasă cu o armă, dar a fost refuzat de un coleg care observase arma. Ulterior, atacatorul a trecut în clasa alăturată și a început să tragă.

Marques Coleman, un alt elev, a descris cum a văzut atacatorul ținând o „armă mare” înainte de a începe schimbul de focuri. „Am început să alerg, iar el a început să tragă de cel puțin 10 ori,” a spus el. Scenele de panică și haos au fost copleșitoare, cu studenți care au fost împușcați și alții care au încercat să se baricadeze în săli.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
padure pixabay jpg
image png
card energie jpg
furt dupa accident jpg
Transfagarasan ilustrate (5) jpg
62482331 jpg
alfred swinscoe captura video jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net