Incident șocant în Prahova. Doi adolescenți au bătut și torturat cu o cruzime de neimaginat un copil. Unul dintre agresori era cunoscut de polițiști

Un incident șocant a avut loc într-un parc din județul Prahova, unde un adolescent de 14 ani a fost legat, bătut, torturat și umilit de alți doi tineri de aceeași vârstă.

Mama victimei este cea care a sunat la 112 / foto: arhiva
Mama victimei este cea care a sunat la 112 / foto: arhiva

Această agresiune brutală a fost atât de gravă încât polițiștii care au preluat cazul au fost profund impresionați de violența extremă a presupuselor fapte, mai ales că unul dintre agresori avea un trecut infracțional începând de la vârsta de 8 ani.

Jurnaliștii Antena 3 CNN au obținut detalii exclusive despre comportamentul acestor minori.

În urma acestei atrocități, o sursă din cadrul Judecătoriei Câmpina a fost întrebată ce aspecte au fost cele mai îngrijorătoare în legătură cu acest caz. Aceasta a răspuns că „în primul rând, vârsta persoanelor implicate, gravitatea acțiunilor lor, premeditarea acestor fapte și întreaga succesiune a evenimentelor sunt extrem de îngrijorătoare”.

Victima are doar 14 ani 

Pe 16 aprilie a acestui an, o mamă a apelat disperată la numărul de urgență 112, anunțând că fiul ei de 14 ani a fost supus unor acte de violență de către doi adolescenți de aceeași vârstă. Evenimentul a avut loc într-un parc din Prahova. La audierile ulterioare, tânărul a relatat detalii greu de imaginat despre agresiunea suferită.

Judecătoria Câmpina a comunicat că „cei doi agresori au folosit bandă adezivă pentru a lega victima la mâini și la picioare, precum și un tricou, iar între orele 18:00 și 18:50 i-au restricționat complet libertatea de mișcare.

În această perioadă, ei au continuat să o agresați fizic, repetat, umilindu-l, și chiar tăindu-i părul din zona scalpului și a sprâncenelor cu un aparat de tuns, împotriva voinței sale”.

Laura Bulei, șefa Secției de Poliție Rurală Florești, a declarat că au stat de vorbă cu victima și că aceasta a primit sprijin total din partea instituției, fiind redirecționată către organele competente pentru a beneficia de consiliere specializată. Bulei a subliniat că instituția va rămâne la dispoziția copilului pentru orice necesitate.

Victima a suferit răni grave; era bătută, tăiată și în stare de șoc. Judecătoria Câmpina a detaliat că „agresorii au lovit victima repetat cu pumnii și picioarele, în zona feței și a corpului.
 De asemenea, ei au înțepat-o în membrele inferioare cu un obiect tăietor, un briceag cu lamă metalică, și au ars-o cu țigara, provocându-i leziuni traumatice care necesitau între 5 și 6 zile de îngrijiri medicale”.

Copilul a reușit să le povestească polițiștilor coșmarul prin care a trecut

După incident, copilul a reușit să ofere polițiștilor informații despre identitatea agresorilor, iar unul dintre ei era deja cunoscut de autorități.

Acesta avea 8 ani, iar până la vârsta de 14 ani nu a putut fi tras la răspundere penală conform prevederilor articolului 113 alineatul 1 din Codul Penal, referitor la neimputabilitatea faptelor.

De asemenea, s-a aflat că unul dintre agresori avea un istoric infracțional. La doar 8 ani, acesta tăiase cauciucurile unei mașini, iar ulterior au existat și alte reclamații, acumulând în total șapte dosare clasate înainte de a împlini 14 ani. La începutul lunii septembrie, adolescentul a fost condamnat pentru lipsire de libertate, loviri și tâlhărie, fiind acuzat că i-ar fi furat și telefonul victimei în parc.

Magistrații de la Judecătoria Câmpina au decis că agresorul să fie supus unei măsuri educative privative de libertate, fiind internat într-un centru educativ pentru o perioadă de doi ani. În contrast, complicele său a primit o pedeapsă mai ușoară: măsura educativă neprivativă de libertate, constând în asistare zilnică pe o durată de șase luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
muraturi freepik png
crestere salarii jpg
mihaela bilic instagram jpg
toma gheorghe cel mai batran criminal in serie din romania jpg
prosoape jpg
crizanteme istock jpg
vegetables 5992673 1280 jpg
capra joshua medalie facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net