Incredibil! Un medic din Iași făcea chiar și 400 de vaccinări la chiuvetă într-o singură zi

19 ianuarie 2022

Trei medici ╚Öi doi intermediari din jude╚Ťele Ia╚Öi ╚Öi Neam╚Ť au fost aresta╚Ťi preventiv pentru 30 de zile, ├«ntr-un amplu dosar de ÔÇ×vaccinare la chiuvet─âÔÇŁ. ÔÇ×Performan╚ŤeleÔÇŁ lor sunt de-a dreptul impresionante, arat─â procurorii. Se lucra at├ót de intens, ├«nc├ót s-a ajuns, ├«ntr-un cabinet din Ia╚Öi, chiar ╚Öi la 400 de imuniz─âri false ├«ntr-o singur─â zi. Ba chiar existau perioade de ÔÇ×promo╚ŤiiÔÇŁ, ├«n care pre╚Ťul certificatului fals era redus la jum─âtate.

gettyimages 1301064852 jpeg
Serul era aruncat la chiuvet─â, iar doritorul primea certificatul fals de vaccinare

400 de vaccinări fictive într-o singură zi

Ies la iveal─â detalii uluitoare din ancheta vaccin─ârilor fictive de la Ia╚Öi ╚Öi Neam╚Ť. Procurorii cita╚Ťi de ÔÇ×Ziarul de Ia╚ÖiÔÇŁ descriu ├«n detaliu modul ├«n care personalul medical elibera sute de certificate false de vaccinare, f─âr─â ca beneficiarii s─â pun─â piciorul ├«n cabinet. Totul a pornit ├«n august 2021 ╚Öi a ie╚Öit la iveal─â ├«n noiembrie-decembrie. Conform unui martor, care a fost ┼či denun┼ú─âtor ├«n dosar, una dintre asistentele medicale ce intermedia leg─âtura dintre ÔÇ×poten┼úialii clien┼úiÔÇŁ ┼či medicii de familie i-a spus c─â doctori┼úa Daniela Bejan, din Ciohor─âni - Ia┼či, a eliberat ├«ntr-o singur─â zi 400 de certificate de vaccinare fictive. 

image
Dr. Daniela Bejan, medic de familie în comuna Ciohorăni din Iași, fusese premiată de prefect

ÔÇ×├Äntruc├ót ┼či-a exprimat ├«ngrijorarea cu privire la modalitatea de ob┼úinere a certificatului de vaccinare, a fost asigurat de numita (...) c─â nu este nicio problem─â, deoarece medicul ├«n cauz─â eliberase doar ├«n acea zi 400 de astfel de certificate de vaccinare fictive ┼či nimeni nu poate dovedi nimicÔÇŁ, se precizeaz─â ├«n motivarea instan┼úei. Culmea este c─â Daniela Bejan fusese chiar premiat─â de prefectul jude╚Ťului Ia╚Öi pentru activitatea ÔÇ×excelent─âÔÇŁ pe care a avut-o ├«n campania de vaccinare, mai exact, pentru c─â a reu╚Öit s─â ÔÇ×imunizezeÔÇŁ un num─âr record de oameni.

ÔÇ×Black FridayÔÇŁ la certificate verzi

Re╚Ťeaua era foarte bine organizat─â. Un martor ├«n dosar a povestit c─â fotografiile c─âr╚Ťilor de identitate ale doritorilor erau transmise medicilor de familie pe WhatsApp, iar banii erau prelua╚Ťi prin intermediari. Ace╚Ötia ├«╚Öi opreau partea lor, ├«ntre 20 ╚Öi 50 de euro, la medici ajung├ónd sume cuprinse ├«ntre 100 ╚Öi 200 de euro. Pre╚Ťul pentru un certificat fals de vaccinare era ini╚Ťial fix, de 250 de euro, dar au fost ╚Öi campanii de reduceri. ├Än luna septembrie a anului trecut s-ar fi f─âcut un discount de 50%, pre╚Ťul unui certificat fiind atunci doar de 120 de euro. Serul pentru care s-a optat a fost Johnson&Johnson, ÔÇ×dat─â fiind posibilitatea imuniz─ârii cu o singur─â doz─â ╚Öi autorizarea cabinetelor medicilor de familie pentru a administra acest tip de vaccinÔÇŁ.

Medicii și-au recunoscut vina

Deocamdat─â, ├«n acest dosar de ÔÇ×vaccinare la chiuvet─âÔÇŁ au fost aresta╚Ťi preventiv medicii Cristina Macovei (Neam┼ú), Adina Alungulesei (Neam┼ú) ┼či Daniela Bejan (Ia┼či), al─âturi de doi intermediari: Drago┼č Archir ┼či asistenta medical─â Aida Zabulic. ├Än fa╚Ťa instan╚Ťei, medicii au recunoscut c─â au introdus ├«n RENV datele unor persoane care nu au fost vaccinate cu adev─ârat. Nu au recunoscut, ├«ns─â, c─â au luat ╚Öi bani pentru asta. Au spus c─â au f─âcut-o din mil─â sau din dorin╚Ťa de a ajuta. ÔÇ×Fiecare dintre inculpa┼úi sus┼úine c─â eliberarea acestor certificate a fost o situa┼úie singular─â, fiind negat─â primirea vreunei sume de bani. Or, din amplul material probator administrat ├«n faza de urm─ârire penal─â reiese c─â activitatea inculpa┼úilor apare a fi mult mai ampl─âÔÇŁ, se mai precizeaz─â ├«n motivarea instan╚Ťei, conform ziaruldeiasi.ro.

Alte arest─âri ├«n jude╚Ťul Dolj

image

Astfel de situa╚Ťii au fost descoperite ╚Öi ├«n jude╚Ťul Dolj, unde medic, un ambulan╚Ťier ╚Öi un intermediar au fost prin╚Öi ├«n flagrant c├ónd primeau bani pentru vaccin─âri fictive. Ei racolau clien╚Ťi care pl─âteau ├«ntre 100 ╚Öi 250 de euro pentru un certificat fals de vaccinare, precizeaz─â PRO TV. ├Än urma perchezi╚Ťiilor care au avut loc miercuri diminea╚Ťa, au fost g─âsite sume considerabile de bani, ├«n lei sau valut─â. Pe numele celor trei au fost emise mandate de arestare pentru 30 de zile.

Cite╚Öte ╚Öi S-au vaccinat ÔÇ×la chiuvet─âÔÇŁ, acum fur─â serul salvator?

survivor3 png
cub oana roman png
BeFunky collage (7) jpg
2 bd foto1 Hepta Mediafax Foto ZUMA Press Hepta jpg
Johnny Depp ┼či Amber Heard au divor┼úat ├«n 2017, dup─â 15 luni de c─âsnicie jpeg
leni klum 2 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
vaccin sinovac jpeg
cherries ge681e00cc 1920 jpg
extrageri loto
calendar ortodox 2021 17 mai sfantul apostol andronic si sotia sa iunia png
Insula Ko Samui din Thailanda jpeg
foto mare shutterstock 1383751604 jpg