Informații de ultim moment de la ANM: Se schimbă vremea în România! Temperaturi anormale pentru luna aprilie

Meteorologii au anunţat joi, 27 aprilie, vreme rece pentru această perioadă, cu brumă şi intensificări ale vântului, până sâmbătă dimineaţă. Temperaturile scad sub zero grade pe timpul nopţii, iar vântul va sufla cu putere. 

ANM a emis o informare de vreme rea Foto: Pixabay.com
ANM a emis o informare de vreme rea Foto: Pixabay.com

Vreme rece de joi, 27 aprilie, până sâmbătă la ora 10

Potrivit informării meteo emise de ANM, în intervalul joi ora 10.00 - sâmbătă ora 10.00, vremea va fi rece pentru această perioadă din an. Local se va produce brumă și vor fi temperaturi minime în general între -4 și 0 grade Celsius, în noaptea de joi spre vineri în regiunile intracarpatice, în nordul Olteniei și al Munteniei și izolat în rest, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă îndeosebi în zonele depresionare din centru și nord-est. 

Temporar vântul va avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze în general de 45..55 km/h. În zona montană înaltă, îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70...80 km/h. Două stații meteo au înregistrat recorduri termice.

Va fi frig și în București 

Vremea va fi rece în Capitală pentru această dată, se arată în prognoza publicată joi de ANM valabilă până sâmbătă la ora 10.00. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări pe parcursul zilei de joi când vor mai fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi de 15-17 grade Celsius, iar cele minime de 5-6 grade Celsius, mai scăzute în zona preorășenească spre 3 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru săptămâna 8 – 15 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 – 22 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net