Informații noi despre victimele exploziei de la Dedeman Botoșani. Care este starea actuală a victimelor

Ministerul Sănătăţii a furnizat detalii despre starea pacienţilor internaţi la diverse spitale după explozia care a avut loc vineri într-un centru comercial Dedeman din municipiul Botoşani, conform informaţiilor transmise de Agerpres.

Imagine de la fața locului / foto: ISU
Imagine de la fața locului / foto: ISU

În comunicatul emis sâmbătă, Ministerul Sănătăţii a precizat că la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi sunt internaţi trei pacienţi.

Doi dintre aceștia sunt intubaţi, unul având o stare generală staţionară, iar celălalt o stare generală gravă şi instabilă. Pacientul internat în secţia de Terapie Intensivă (ATI) prezintă o evoluţie favorabilă.

La Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) sunt internaţi doi pacienţi, ambii intubaţi şi în stare gravă, din cauza afectării căilor respiratorii.

Totodată, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, la cerere, sunt internaţi doi pacienţi care au o stare generală bună şi evoluţia acestora este favorabilă. Ministerul Sănătăţii a mai informat că opt pacienţi au fost externaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani.

Explozia, urmată de un incendiu, s-a produs vineri dimineaţa la un magazin de materiale de construcţii din municipiul Botoşani, rezultând în rănirea a 15 persoane.

Reacția Dedeman după explozia de la Botoșani

Explozia produsă vineri la magazinul Dedeman din Botoşani s-a petrecut în timpul unor lucrări la reţeaua de gaz, executate de o firmă autorizată, conform unui comunicat al companiei.

„În momentul exploziei, o firmă externă autorizată efectua lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autorităţile investighează circumstanţele în care aceste lucrări ar putea fi legate de producerea exploziei.

De asemenea, subliniem că magazinul Dedeman Botoşani respectă toate normele de siguranţă, deţinând toate autorizaţiile şi avizele necesare emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Funcţionarea corectă a instalaţiilor de protecţie la incendiu a contribuit la limitarea proporţiilor acestui incident", se menţionează în comunicatul Dedeman.

Compania adaugă că prioritatea sa este să se asigure că toţi cei afectaţi de explozie primesc îngrijirea şi suportul necesar. „Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a investiga şi stabili cauzele exacte ale exploziei şi vom reveni cu informaţii oficiale odată ce toate anchetele vor fi finalizate”, se mai precizează în comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vasile banescu purtator de cuvant patriarhia romana jpeg
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net