Acuzații grave la Gazprom România! Patru angajați au furnizat informații secrete despre rezervele minerale din România

Ultima actualizare:

Mai multe birouri ale NIS Petrol, filiala din România a Gazprom, au fost vizate de percheziții ale DIICOT. Anchetatorii au descins la mai multe adrese din Timișoara și București. 

gaze Sursă foto: Profimedia

Polițiștii de la Crimă Organizată au descins, alături de jandarmi, la la sediul NIS Petrol din Timișoara, companie sârbă controlată de grupul rusesc Gazprom Neft.

Conform informațiilor oferite de către oamenii legii, perchezițiile au fost făcute întrucât exista suspiciunea de transmitere ilegală a datelor informatice care vizau zăcăminte de țiței aflate pe teritoriul României. 

Citește și: Prețuri dublate la gaze. Ce asigurări a transmis premierul Nicolae Ciucă 

„La data de 3.10.2022, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara efectuează 9 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bucureşti şi Timişoara, parte dintre acestea desfăşurându-se în sediul şi punctele de lucru aparţinând unei companii multinaţionale, într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi transfer neautorizat de date informatice", a anunţat DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au loc la sediul companiei NIS Petrol din Timişoara, puncte de lucru, dar şi locuinţele unor angajaţi, precum și în mai multe centre de lucru aflate pe teritoriul Capitalei. 

Anchetatorii au ridicat, în urma perchezițiilor efectuate, mai multe documente, precum și computere. Conținutul acestora urmează să fie analizat. 

8 persoane au fost duse la audieri, iar împotriva a patru dintre acestea s-au formulat acuzații pentru că „au eludat normele metodologice pentru aplicarea Legii petrolului“.

Sursă foto: Profimedia 

Citește mai multe despre perchezițiile de la Gazprom pe Adevărul. 

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net