Infuzia din această planta îți poate prelungi viața. Reduce colesterolul și hipertensiunea

Ultima actualizare:

Daca ai colesterolul mare, iată o băutură care te scapă de această problemă. În plus, este benefică și în cazul hipertensiunii.

Dacă ai colesterolul mărit îți va fi de folos o băutură surprinzătoare. Foto: Click.
Dacă ai colesterolul mărit îți va fi de folos o băutură surprinzătoare. Foto: Click.

Colesterolul crescut duce la diabet, infarct miocardic sau boli de rinichi

Institutul Național de Cardiologie afirmă că 4 din 10 adulți mexicani au colesterolul crescut, o problemă care poate duce la afecțiuni cronice precum diabet, infarct miocardic sau boli de rinichi, pentru a numi doar câteva dintre ele. Pentru a preveni deteriorarea sănătății, iată o rețetă pentru a pregăti o infuzie cu cimbru care vă va ajuta să reduceți colesterolul și hipertensiunea arterială.

Înainte de a vă dezvălui rețeta acestei băuturi, vă vom explica ce este colesterolul, când poate fi considerat că are un nivel ridicat și ce consecințe ar putea avea asupra sănătății dumneavoastră.

Ce este colesterolul?

Potrivit Ministerului Sănătății, colesterolul este o substanță grasă (lipidă) prezentă în toate celulele corpului, ficatul fiind organul însărcinat cu producerea necesarului organismului pentru a forma membranele celulare și a produce anumiți hormoni.

Deși toți avem un anumit nivel al acestei lipide, există oameni care pot avea o cantitate peste cea recomandată, ceea ce este cunoscut sub numele de nivel ridicat de colesterol. Când apare, în vasele de sânge se formează depozite de grăsime care cresc în timp, ceea ce face dificilă curgerea sângelui prin artere. Uneori, aceste depozite se rup și formează un cheag care poate provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Cauzele pentru care o persoană poate dezvolta colesterolul ridicat este un consum excesiv de carne roșie, precum și alimente cu grăsimi saturate, produse lactate și uleiuri tropicale, cum ar fi uleiul de cocos, de exemplu. Ducerea unei vieți sedentare, fumatul și creșterea în vârstă sunt, de asemenea, factori de risc pentru a avea acest tip de colesterol.

Infuzia de cimbru ar putea reduce colesterolul și hipertensiunea arterială

Un studiu realizat de Universitatea Politehnică din Valencia, a arătat că cimbrul este o plantă capabilă să reducă nivelul de colesterol la șobolanii de laborator; în timp ce uleiul de cimbru scade nivelul colesterolului LDL la oameni. Astfel, se consideră că această plantă are proprietatea de a inhiba producția de lipide menționate în ficat, sporind în același timp excreția acesteia.

De asemenea, s-a descoperit că cimbrul conține antioxidanți care ajută la prevenirea oxidării colesterolului LDL, care este considerat unul dintre factorii de risc pentru dezvoltarea bolilor de inimă.

Cum să prepari ceaiul de cimbru care reduce colesterolul și hipertensiunea arterială?

În primul rând, ar trebui să obțineți câteva frunze de cimbru proaspăt, o cană de apă și, dacă doriți, miere, lămâie sau ghimbir pentru a-i oferi o notă deosebită și o aromă mai bună, scriu cei de la terra.com.mx.

Modul de preparare a acestei infuzii este următorul:

Fierbeți apa într-o oală mică. Adăugați o lingură de frunze de cimbru în apa care a fiert deja. Reduceți focul și lăsați planta să se odihnească timp de cinci minute. Scoateți oala de pe aragaz și lăsați-o să stea în continuare. Pentru a servi, mai întâi strecurați apa și adaugați miere, suc de lămâie sau ghimbir după gust.

În acest mod simplu veți avea o infuzie de cimbru care vă va ajuta să vă reduceți nivelul colesterolului și să vă scădeți hipertensiunea arterială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net