Plante care scad tensiunea arterială. Tot mai mulți tineri de 40 de ani suferă de această boală

Boală frecvent întâlnită, din ce în ce mai mult și la persoanele abia trecute de 40 de ani, hipertensiunea sau tensiunea arterială crescută trebuie ținută sub control. Pe lângă medicamentația specifică, uite câteva plante care te ajută dacă te confrunți cu această problemă de sănătate! 

image
  • Busuiocul este o plantă care se potrivește în mai multe preparate culinare, dar poate și să îți scadă tensiunea arterială. Deși doar pentru scurt timp, extractul de busuioc scade tensiunea arterială. Trebuie doar să adaugi busuioc proaspăt în alimentația ta.  
  • Scorțișoara este un alt condiment care nu necesită un efort prea mare că să îl incluzi în alimentația ta zilnică. Și ea poate să reducă valoarea tensiunii arteriale, atunci când este prea mare. Consumând scorțișoară în fiecare zi, acest lucru poate reduce tensiunea arterială la oamenii care suferă de diabet.  
  • Cardamomul este un condiment care provine din India. Un studiu care a analizat efectele cardamomului asupra sănătății a arătat că participanții au observat o reducere semnificativă în cazul tensiunii arteriale după ce au luat zilnic cardamom, pe o perioada de câteva luni.  
  • Semințele de in sunt bogate în acizi grași Omega-3, care au puterea de a reduce tensiunea arterială în mod semnificativ. Ele te pot proteja de ateroscleroză, o maladie cardiovasculară cu puternice efecte, reducând nivelul colesterolului seric, îmbunătățind toleranța la glucoză și acționând ca un antioxidant.  
  • Usturoiul are capacitatea de a reduce tensiunea arterială, făcând ca vasele tale de sânge să se relaxeze și să se dilate. Acest lucru permite sângelui să circule mai bine și astfel este redusă presiunea sângelui.  
  • Ghimbirul te poate ajuta să ții sub control tensiunea arterială, mai ales că s-a demonstrat că îmbunătățește circulația sângelui și relaxează mușchii din jurul vaselor de sânge. În plus, ghimbirul este un ingredient care poate fi adăugat cu ușurință atât în rețele de băuturi, cât și în preparate culinare.  
  • Semințele de țelină sunt folosite în anumite țări pentru a da savoare supelor, tocanitelor și altor preparate. Însă studiile arată că țelina poate fi un aliat efficient în tratarea hipertensiunii. Poți să folosești semințele pentru a reduce tensiunea arterială, dar poți să transformi întreaga plantă într-un delicios suc de țelină. În plus, țelina este un excelent diuretic, lucru care poate explica efectele sale asupra tensiunii arteriale, scrie doc.ro.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net