Hipertensiunea arterială și probleme din spatele acesteia. Cum să scapi de episoadele neplăcute

Hipertensiunea arterială este o boală, în unele cazuri, asimptomatică, fiind depistată doar în cadrul controalelor de rutină la medicul cardiolog. Întâlnirea valorii mai mari sau egale cu 140/90mmHg poate fi semnul pentru hipertensiune arterială.

tensiune arteriala tensiometru medic pacient jpeg

Cauzele principale ale hipertensiunii arteriale sunt multiple, de la un stil de viață lipsit de activitate fizică, la obezitate și fumat, până la stres sau sarcină. Totuși, această afecțiune trebuie ținută sub control de fiecare dintre noi, iar folosind medicamentația recomandată de medici și adoptarea unui stil de viața sănătos fiind cruciale. Totuși, până reușești să ajungi la cabinetul unui specialist, această tehnică te-ar putea reduci hipertensiunea arterială în doar câteva minute. 

Ce poți face împotriva hipertensiunii arteriale

Există o metodă simplă care poate fi realizată prin două modalități diferite, ambele dintre acestea constând în masarea anumitor zone specifice ale corpului. Prima dată, poți încerca să masezi mijlocul claviculei până la spatele lobului urechii. Poți să masezi această zona aplicând o ușoară presiune, iar pentru a avea efect, trebuie să repeți acest masaj de cel puțin 10 ori.

A doua metodă are în vedere reducerea hipertensiunii arteriale tot printr-un masaj. Totuși, de data aceasta, vei fi nevoit să începi de la nas și să continui spre zona urechii. Vei fi nevoit să masezi pentru câteva minute, aplicând o presiune ușoară. 

Cum se manifestă această boală

Hipertensiunea arterială nu prezintă, de obicei, simptome directe și evidenta, dar acestea pot reieși în urma unui control la medicul specialist. Totuși, unii pacienți pot experimenta vertij, dureri de piept sau tulburări vizuale și chiar cefalee occipitală, o durere puternică de cap, în care nevii occipitali sunt inflamați sau lezați. În același timp, adresarea către medicul cardiolog trebuie să fie imperativă, dacă respiri greu, chiar dacă nu practici sport sau dacă ai amețeli sau stări de greață. Recomandarea are în vedere 30 de minute zilnice de activități sportive, mâncare sănătoare și renunțarea la fumat și la alcool.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net