Înşelăciune de 170.000 de euro. Un bărbat din Ilfov a abordat pe internet 13 femei și le-a convis să-i dea bunuri de valoare şi bani

Un bărbat de 42 de ani, din Ilfov, a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, fiind acuzat că a determinat 15 persoane, 13 femei și 2 bărbați, să-i dea bunuri de valoare şi bani, cu prejudiciu de peste 170.000 de euro. Ce metodă folosea individul?

Un bărbat a abordat pe internet 13 femei și le-a convins să îi dea 170.000 de euro / Foto: Freepik
Un bărbat a abordat pe internet 13 femei și le-a convins să îi dea 170.000 de euro / Foto: Freepik

Două femei au cerut autorul oamenilor legii după ce şi-au dat seama că au fost victimele unei înșelăciuni: „Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, de 42 de ani, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune (42 de acte materiale), în urma sesizărilor formulate la data de 4 mai 2020, de către două femei”, a transmis Poliția Județeană Ilfov, marți, relatează Digi24.ro.

Ce metodă aplica individul

Bărbatul bănuit ar fi indus în eroare 15 persoane vătămate, respectiv 13 femei şi 2 bărbaţi, în perioada septembrie 2019 – 5 mai 2020, iar prejudiciul produs a depăşit 170.000 de euro.

 „Femeile, cu vârste între 36 şi 45 de ani, ar fi fost abordate prin intermediul unor reţele de socializare, dar şi în mod direct, bărbatul câştigându-le încrederea şi simpatia, prin prezentarea unei situaţii financiare şi sociale apreciabile, reuşind, astfel, să le determine să îi ofere sume importante de bani şi bunuri de valoare.

În cadrul activităţilor procedurale, la data de 6 mai 2020, poliţiştii de ordine publică l-au depistat şi identificat într-un imobil din oraşul Sinaia, pe bărbatul bănuit, în timp ce acesta se afla cu una dintre persoanele vătămate. Bărbatul a fost încarcerat în penitenciar, întrucât, anterior săvârşirii acestor fapte, instanţele din judeţul Constanţa au emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii şi un mandat european de arestare, acesta fiind condamnat la 10 ani de închisoare pentru infracţiuni de înşelăciune”, au mai adăugat autoritățile.

Investigațiile s-au desfășurat în județele Constanța, Ilfov, Brașov, Prahova, Dolj, Teleorman, Călărași, Botoșani, Vrancea, Maramureș și București.

Polițiștii au efectuat o percheziție informatică, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. La data de 1 iulie 2020 au efectuat 4 percheziții domiciliare (în Constanța și Brașov), în cauză fiind descoperiți și indisponibilizați 10.000 de lei, telefoane mobile, laptopuri și un autoturism. Totodată, au fost dispuse măsuri asigurătorii, până la concurența a 40.000 de euro și 10.000 de lei. Bărbatul a fost trimis în judecată la finalizarea cercetărilor.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

image
image
image
image
image
image
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net