ÎPS Teodosie a sfințit apa în Ajun de Bobotează, urcat pe o cisternă

ÎPS Teodosie (66 de ani) s-a urcat pe cisternele pline cu apă pentru a sfinţi aghiasma. Cu o zi înainte de Bobotează, ierarhul aruncă trei cruci în Dunăre. Nu este pentru prima oară când se urcă pe cisterne. O face anual și spune că nu înțelege de ce oamenii se mai miră de acest lucru.

ÎPS Teodosie s-a urcat pe cisternă pentru a sfinți apa Foto: adevarul.ro
ÎPS Teodosie s-a urcat pe cisternă pentru a sfinți apa Foto: adevarul.ro

Miercuri, 5 ianuarie, în ajunul Bobotezei, ÎPS Teodosie a oficiat prima slujbă de sfinţire a apei care va fi îmbuteliată în 150.000 de PET-uri. Sticlele urmează să ajungă joi, 6 ianuarie, la credincioşi. Ierarhul s-a urcat pe cisternele cu apă aduse special în faţa Catedralei Arhiepiscopale.

ÎPS Teodosie: «Pentru mine nu este un efort să urc pe cisterne, dar unii se mai miră de ce urc»

«Pentru mine nu este un efort să urc pe cisterne, dar unii se mai miră de ce urc. Trebuie apă pentru tot poporul. În mod canonic, Liturghia cuprinde şi Aghiasma. În mod excepţional azi voi merge şi la Hârşova. Această apă sfinţită se ia pentru cei ce nu pot să se împărăşească, se ia ca mângâiere. De zi se ia până pe 14 ianuarie. Să trăiţi în curăţenie în această perioadă. Femeile care sunt în neputinţă nu pot să o ia», a declarat ÎPS Teodosie la sfârșitul slujbei, citat de adevarul.ro.

Tot miercuri, 5 ianuarie, la prânz, ÎPS Teodosie va oficia o nouă slujbă de sfinţire a apei la Hârşova, apoi va arunca trei cruci.

«Aghiasma nu infectează, nu este periculoasă. Nici Sfânta Împărtăşanie, nici Aghiasma nu infectează şi noi nu avem o astfel de rată ridicată a infectărilor. Dacă anul trecut nu ne-am infectat peste 10.000, câţi au fost la Bobotează, nici anul acesta nu vom avea», a precizat episcopul Tomisului

De asemenea, pe 6 ianuarie, va mai oficia încă două slujbe de sfințire a apelor.  în Portul Tomis sunt aşteptaţi circa 20.000 de credincioşi şi în localitatea Ovidiu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net