Elena Udrea a ajuns în țară! Ce reguli trebuie să respecte la Penitenciarul Târgșor

Ultima actualizare:

Fostul ministru Elena Udrea a fost adusă în ţară pe 16 iunie, după ce a fost extrădată din Bulgaria, iar în cursul după-amiezii a ajuns la Penitenciarul de Femei Târgşor din Prahova, pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 6 ani de închisoare. Adevarul.ro a aflat ce a avut voie să ia cu ea în geantă fostul demnitar.

Elena Udrea a fost predată românilor la Vama Ruse. FOTO: Inquam Photo
Elena Udrea a fost predată românilor la Vama Ruse. FOTO: Inquam Photo

Pentru Elena Udrea, Penitenciarul de Femei Târgşor nu este un loc nou. În 2015, din luna februarie până în luna mai, ea a petrecut aproape trei luni acolo, atunci când a fost arestată preventiv în dosarul „Gala Bute”, aceeaşi cauză în care avea să primească şi condamnarea definitivă.

Citește și: Elena Udrea are viață grea în pușcărie, dar Adrian Alexandrov trăiește pe picior mare 

Cunoscută ca o împătimită a modei, Elena Udrea va fi nevoită să facă eforturi teribile pentru a-şi adapta ţinutele la noile condiţii de viaţă, pentru că regulamentul închisorii în privinţa obiectelor de vestimentaţie e foarte strict.

Ce poate lua Elena Udrea cu ea în închisoare

Reporterii de la adevarul.ro au reuşit să afle ce îi este permis Elenei Udrea să ia cu ea în celulă. Astfel, conform Administraţiei Penitenciarelor, o deţinută are dreptul la şapte chiloţi şi şapte maiouri, zece perechi de ciorapi, două perechi de papuci sau sandale, două basmale, trei rochii şi trei fuste, cinci tricouri, trei cămăşi, o eşarfă, cinci batiste, o haină de iarnă şi un pardesiu. E permisă şi folosirea podoabelor, însă nu din metale preţioase sau să aibă pe ele montate pietre preţioase.

Vezi și: Ce o așteptă pe Elena Udrea la Penitenciarul Târgșor 

Dacă în privinţa ţinutei să spunem că fostul ministru s-ar putea descurca cumva, deşi e posibil să nu apeleze la cele două basmale regulamentare, în schimb la capitolul ”parfumuri” va avea parte de o adevărată lovitură: singurele parfumuri permise trebuie să fie cumpărate de la magazinul penitenciarului, acolo unde, desigur, nu s-au comercializat vreodată produsele de lux pe care le folosea Elena Udrea.

Mai mult, parfumul nu va putea fi pulverizat, pentru că recipientele cu un astfel de sistem sunt interzise, aşa că va trebui să îşi pună lichidul în palmă şi apoi să se parfumeze. Tot de la magazinul din incintă va trebui să îşi cumpere şi celelalte produse de igienă personală: săpun, şampon, detergenţi, pastă de dinţi etc, ceea ce reprezintă o altă posibilă lovitură.

Fără parfumuri de lux sau stilist  

De-a lungul timpului, Elena Udrea a atras atenţia şi prin părul ei perfect aranjat. Acum, totul va rămâne o istorie, pentru că la Târgşor nu sunt permise decât foen-urile cu putere mică, iar alte ustensile de coafat sunt interzise.

Doar dacă nu se duce la coaforul penitenciarului... În ceea ce priveşte amenajarea celulei, Elena Udrea nu va putea da frâu liberi imaginaţiei. Dacă nu îi place lenjeria de pat, poate să ceară de acasă două seturi, dar doar de culoare albă. Îşi poate aduce şi pături gri sau albastre. De asemenea, poate să ceară şi un televizor, dar să nu fie smart şi să nu fie mai mare de 71 de centimetri în diagonală. Ştirile le poate asculta la un radio cu baterii.

Pentru a-i trece mai repede timpul, Elena Udrea ar putea participa la activităţile organizate la Târgşor: alfabetizarea deţinutelor, croitorie sau teatru, cu participarea exclusivă a femeilor aflate în detenţie.

Dacă va avea un regim deschis, Elena Udrea poate solicita să meargă la munci agricole, în afara închisorii. Ar putea munci la culesul viei, la Valea Călugărească, de exemplu.Fostul ministru Elena Udrea, condamnată la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a fost adusă în ţară pe 16 iunie, la câteva zile după ce autorităţile judiciare bulgare au decis extrădarea sa.

Ea a fost preluată de o maşină a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, la Vama Giurgiu, de unde a fost dusă la Penitenciarul Târgşor.  

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net