Jandarmul-erou de la Costinești, mesaj pentru români. „Poți să te abții din a face rău”

Ultima actualizare:

Se numește Ionuț Niță și toată România vorbește de el, după incidentul de la Costinești. Atunci a pus la pământ din câteva mișcări șase bărbați agresivi care s-au repezit să îi lovească pe oamenii legii, veniți să aplaneze un conflict. Aceiași bătăuși agresaseră doi turiști, iar aceștia din urmă au sunat la 112. Filmarea în are jandarmul îi pune la punct pe cei șase bărbați a devenit virală, iar jandarmul a fost văzut ca un erou pentru intervenția sa. Ionuț Niță a transmis la rândul lui un mesaj românilor care au comentat imaginile de la Costinești.

Foto: Captură video Observator
Foto: Captură video Observator

Câțiva turişti agresivi care s-au crezut mai presus de orice regulă și un jandarm care le demonstrează în câteva secunde că nu este aşa. Numele lui e Ionuţ Niţă, fost luptător în Legiunea Străină, o unitate de elită a Armatei Franceze unde a activat timp de 5 ani și fost jucător de rugby. Sportul l-a învățat că trebuie „să respecți omul din fața ta”.

Mesajul jandarmului-erou de la Costinești

Ce spune azi Ionuț Niță despre incidentul din Costinești și ce mesaj transmite românilor.

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au trimis mesajele de susţinere. Mă înclin în faţa lor, şi asta pentru că ei, cei care au trimis mesajele, au demostrat că suntem totuşi o societate cu gândire cât de cât sănătoasă”, a spus jandarmul într-un interviu pentru Observator.

Cât despre incident al a afirmat: „Legea permite unui jandarm să apeleze la forţă fizică dacă agresorii nu se opresc la somaţia verbală. În primul rând trebuie să înţeleagă că atât Jandarmeria, cât şi Poliţia, nu sunt acolo pentru a face legea cu pumnul”, spune Ionuț Niță

jandarmul 610x4251 png

„În primul rând să respecţi omul din faţa ta, că poţi să-l accidentezi foarte tare sau poţi să te accidentezi foarte tare. Şi atunci înţelegi că poţi să faci rău şi poţi să te abţii din a face rău“, a spus jandarmul Ionuț Niță.

Soții Niță, părinți a trei copii, sfat pentru tânăra generație

Ionuț și Olimpia Niță trăiesc o poveste de dragoste de mulți ani. Azi, ei sunt părinții a trei copii. Ei au vrut să trasmită un sfat tinerei generații.

„În primul rând, în timpul liber ar fi foarte important să citeacă ceva. Orice. Le dezvoltă capacitatea şi abilitatea de a dialoga”, a spus Ionuț Niță.

„Trebuie să avem grijă la ce se uită copiii noştri, să avem grijă să îi educăm, pentru ca generaţiile următoare să nu mai aibă parte de conflicte de genul acesta şi a deveni o societate cu adevărat sănătoasă”, l-a completat soția lui Olimpia. Ea a mai spus că întotdeauna l-a văzut pe soțul ei ca pe un bărbat foarte curajos.

„Dacă a acţionat aşa, înseamnă că aşa a considerat necesar. Şi că nu se putea altfel. Pentru că ştiu că până la asta ar fi făcut tot posibilul să se soluţioneze altfel problema. Întotdeauna a fost foarte curajos. Asta pot să zic întotdeauna”, a explicat Olimpia Niță intervenția soțului ei la incidentul de la Costinești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net