Judecată țigănească lângă București. O copilă de 14 ani, cumpărată scump, acuzată că nu mai e virgină

Peste 200 romi s-au adunat la Chiajna, în județul Ilfov, la o judecată țigănească. Două familii de romi au ajuns la mari neînțelegeri și a fost nevoie de intervenția bulibașei. Staborul a avut loc în comunitatea de romi din care face parte fata de 14 ani. Ea fusese cumpărată de o familie din Dâmbovița pentru fiul lor de 16 ani, dar au acuzat că fata nu ar mai fi virgină și au cerut banii înapoi. Bulibașa a evitat o bătălie între cele două familii.

Mireasa cumpărată, trimisă înapoi acasă

image

În ciuda nenumăratelor discuții pe marginea obiceiului țigănesc privind măritișul fetelor din comunitate, comunitățile de romi își urmează tradițiile. Vânzarea fetițelor, altădată cu mare tam-tam, are loc și în prezent, dar mult mai multă discreție.

Și probabil, nu s-ar fi știut nici despre această „tranzacție” dacă neînțelegerile dintre cele dou familii riscau să ajungă la un mare scandal.

O puștoaică de 14 ani din Chiajna județul Ilfov a fost dorită de o familie din Răcari, județul Dâmbovița pentru fiul lor de 16 ani. Liderii clanului din Răcari s-ar fi înțeles cu părinții fetei să plătească suma de 35.000 de euro, urmând ca nunta să aibă loc în curând. Copila a plecat în noua familie unde urma să fie mireasă.

Au apărut suspiciuni legat de „cinstea” fetei, iar aceasta a fost trimisă acasă, urmând discuții aprinse între cele două familii.

Judecata

Familia băiatului ar fi cerut banii înapoi și a anunțat că ceremonia nu mai poate avea loc pentru că ar avea informații certe potrivit cărora viitoarea mireasă n-ar mai fi virgină.

După mai multe certuri legate de „cinstea” copilei, tensiunea a crescut între cele două comunități de romi și a fost nevoie de organizarea unui stabor și de intervenția bulibașei pentru a evita izbucnirea unui scandal uriaș, care ar fi putut avea urmări grave.

Staborul (judecata țigănească) ar fi fost organizat la Chiajna, săptămâna trecută, iar la așa-zisul proces ar fi participat în jur de 200 de persoane, din cele două familii.

În cele din urmă, copila de 14 ani a fost dusă la un medic ginecolog, care, după un consult de specialitate, le-a garantat atât părinților, cât și viitorilor socri că fata este virgină. Totuși, nunta a fost anulată

„Taxa rușinii”

Potrivit sursei citate în urma judecății s-ar fi decis ca familia fetiței să returneze părinților băiatului 20.000 de euro din cei 35.000 achitați potrivit înțelegerii inițiale. Cei 15.000 de euro pe care familia fetei i-a păstrat, după cum a decis bulibașa, reprezintă „taza de rușine” pentru că nunta a fost anulată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
trandafiri pixabay jpg
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
image
actualitate.net
image
actualitate.net