Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, atitudine dubioasă. A stat mută 70 de secunde în fața jurnaliștilor

Ultima actualizare:

Atitudine ieșită din comun a controversatei judecătoare din dosasul 2 Mai. Ancuța Ioana Popoviciu, cea care a oripilat toată țara, când a întrebat la primul termen al procesului dacă este în sală Sebastian Olariu, unul dintre tinerii uciși în tragedia provocată de Vlad Pascu, a ajuns miercuri față în față cu jurnaliștii, după audierea de la CSM. Cu un zâmbet sfidător pe față, judecătoarea a tăcut mâlc în fața jurnaliștilor care i-au pus mai bine de 10 întrebări. Apoi a întors spatele și a plecat.

După audieri a venit în fața jurnaliștilor și a tăcut

image

Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu a fost azi audiată la CSM în legătură cu nemulțumirile exprimate de părinții vicrtimelor lui Vlad Pascu, privind gestionarea dosarului 2 Mai. la ieșire, ea a venit în fața jurnaliștilor adunați în fața instituției, dând de înțeles că vrea să spună ceva.

În mod bizar, judecătoarea, i-a lăsat pe jurnaliuști să pună mai bine de 10 întrebări fără să răspundă la nicuna. A stat 70 de secunde în fața presei fără să spună ceva.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, care dezbate, miercuri, cererea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai, a rămas în pronunţare.

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în urma comportamentului magistratului la două termene consecutive ale procesului.

Cea mai mare gafă a fost la primul termen, unde magistratul Ancuța Ioana Popoviciu, a întrebat dacă victima e în sală, referindu-se la Sebastian Olariu, unul din tinerii morți în accidentul provocat de Vlad Pascu și a cerut buletinul băiatului mort. Tatăl lui Sebastian Olariu a ieșit plângând de la Judecătoria Mangalia.

Această gafă a condus la o cercetare disciplinară, în timp ce Ancuța Ioana Popoviciu a cerut recuzarea sa din caz, solicitare care i-a fost respinsă.

Cine este judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu

Conform CV-ului său, Ancuța Ioana Popoviciu a absolvit în 2006 Facultatea de Științe Juridice a Universității din Oradea, apoi a urmat un masterat în Drept Privat. A devenit judecător în 2011, când s-a angajat la Judecătoria Ineu (județul Arad), unde a lucrat până în 2022. De atunci, este judecător la Judecătoria Mangalia.

În 2023, judecătoarea a fost vizată de o acțiune a Inspecției Judiciare, fiind sancționată cu avertisment de către Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a scris Ziua de Constanța.

Judecătoarea a fost sancționată pentru „exercitarea funcției cu gravă neglijență“, mai exact pentru încălcarea art.271 lit. s) teza a II a raportat la art. 272 alin.(2) din legea privind statutul judecatorilor si procurorilor:

„exercitarea funcției cu gravă neglijență“ / „există gravă neglijență atunci când judecătorul sau procurorul nesocotește din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material ori procesual“.

Inspecţia Judiciară a anunţat, în 16 martie, că a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o propunere de suspendare din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia.

„Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei", se preciza într-un comunicat al Inspecției Judiciare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net