Klaus Iohannis, anunț important! Cât ar trebui să crească pensiile și salariile

Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că procentul de 11% pentru creșterea pensiilor, vehiculat de premierul Ciucă, n-ar fi suficient. Întrebat cu cât ar trebui majorate pensiile, șeful statului a spus că ar trebui să existe o creştere care să compenseze în mare măsură inflaţia care a ajuns la peste 15%, informează news.ro.

Klaus Iohannis, mesaj important despre pensii și salarii
Klaus Iohannis, mesaj important despre pensii și salarii

Şeful statului a avansat un procent de majorare de până la 15%, însă a specificat că nu ştie dacă bugetul de stat ar permite acest lucru.

Referitor la mărirea salariilor, preşedintele Iohannis a precizat că și acestea trebuie corelate cu inflaţia crescută, la fel ca pensiile, deoarece nu e corect ca populaţia să plătească preţul crizelor.

Klaus Iohannis: „Trebuie atenţie sporită, specială pentru cei cu pensii mici”

„Dacă vorbim de creşterea pensiilor trebuie să vedem contextul mai larg. S-au vehiculat tot felul de propuneri 10%, 11%, dar haideţi să vedem contextul mai larg. Nu putem să aşteptăm de la pensionari să plătească ei preţul crizelor şi în condinţiile în care avem o inflaţie care trece de 15%, eu cred că ar fi corect, ar fi rezonabil, ca această creştere a pensiilor de la 1 ianuarie să ţină cont de această inflaţie şi atunci creşterea, după părerea mea, trebuie să fie mai mare decât a fost ea până acum vehiculată.

Nu ştiu dacă bugetul permite o creştere până în 15%, aşa cum probabil s-ar aştepta lumea ca să existe o compensare corectă cu inflaţia, dar eu cred că merită luate în considerare toate opţiunile şi venit cu o creştere care compensează în bună măsură inflaţia.

Încă un aspect pe care eu îl consider esenţial - trebuie atenţie sporită, specială pentru cei cu pensii mici, fiindcă acolo apar problemele cele mai mari”, a declarat Klaus Iohannis, chestionat înaintea participării la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Aceeași părere are șeful statului și despre mărirea salariilor: „În ceea ce priveşte creşterea salariilor, m-am exprimat în repetate rânduri, cred că şi salariile trebuie să fie într-un fel rezonabil corelate cu inflaţia. Dacă nu există creşteri de pensii şi salarii, înseamnă că de fapt populaţia plăteşte preţul crizelor şi acest lucru mie nu mi se pare corect”, a conchis Iohannis.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net