Cât vor crește pensiile și salariile la începutul anului 2023. Variantele propuse de PSD

Ultima actualizare:

Într-un moment în care românul e prins în crize peste crize, Partidul Social Democrat a anunțat cu cât ar putea crește salariul minim pe economie dar și pensiile românilor de la începutul anului următor.

Cât vor crește pensiile și salariile de la începutul anului 2023
Cât vor crește pensiile și salariile de la începutul anului 2023

Reprezentantul PSD, Mihai Tudose, a explicat marți, 30 august, care sunt propunerile înaintate de partidul său. Situația este una mai mult decât complicată, în condițiile în care coaliția de guvernare trebuie să ajungă la un numitor comun în privința acestor majorări.

Liderii social democraților confirmaseră anterior faptul că salariul minim ar putea crește, începând cu anul următor, până la 3000 de lei.

Poate te interesează: Cei mai iubiți artiști au muncit o viață întreagă, iar acum au pensii mizere!

În plus, Mihai Tudose, fost prim-ministrul al României, a transmis că PSD vrea ca pensiile să crească începând cu data de 1 ianuarie 2023 cu cel puțin 10%.

Pensiile ar putea crește cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023. Va fi majorat și salariul minim pe economie

În privința pensiilor și salariului minim pe economie se pare că au existat deja discuții în cadrul coaliției de guvernare, a transmis Mihai Tudose. Discuțiile vor continua pentru ca o decizie să fie luată cât mai repede.

Sigur te interesează: Magazinele unde poate fi folosit ajutorul de 250 de lei! Pensionarii au voie la fast food, dar nu și în marile supermarketuri

„Pensiile vor crește cu mai mult de acel procent de 5,7%, noi insistăm pe minimum 10, iar salariul minim de la 2.550 la 3.000. Vorbesc de brut. Și cu o parte de compensare de 200 de lei pe această diferență pe care să o suporte statul.

Acestea vor face obiectul unor discuții în coaliție pentru că înțelegem că vor fi de acord, în condițiile în care Ministerul de Finanțe demonstrează, cu cifrele pe față, că bugetul suportă acest lucru”, a declarat Mihai Tudose, conform Antena 3.

Vezi și: Ce pensie are Maria Ciobanu în Statele Unite ale Americii?

Aceste propuneri privind pensiile și salariile nu sunt luate la nivelul Executivului. Pentru moment, ele rămân doar sugestiile înaintate de Partidul Social Democrat. Ulterior, coaliția de guvernare va analiza variantele. Pentru moment, românii așteaptă cu nerăbdare și câteva vești bune într-un an atât de dificil din punct de vedere financiar.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net