Salariile bugetarilor se măresc! Ce sumă vor primi în plus? „Trebuie să creem acest echilibru pentru a sprijini cetățenii”

S-a aflat cât vor crește salariile bugetarilor! Majorarea se va simți în buzunar din luna septembrie, dar creșterea nu va fi spectaculoasă, a transmis ministrul Marius Budăi.

Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
Salariile bugetarilor se măresc!

Potrivit unei noi ordonanțe, toți bugetarii vor primi până la urmă o majorare de salarii. Inițial, guvernul a decis să retragă ordonanța de urgență prin care salariile unor bugetari urmau să crească cu până la 50%. Această anulare a venit după ce Consiliul Economic și Social a decis că măsura ar fi discriminatorie.

Așadar, conform noilor hotărâri, se va acorda, totuși, o majorare care se va aplica tuturor salariaților de la stat, dar ea se pare că este una modică.

Citește și: Amenzi usturătoare pentru românii care au tichetele sociale blocate. Ce sancțiuni riscă

„Guvernul majorează salariile bugetarilor... O pătrime din diferența salarială... Plata se va face în luna septembrie... Sursa de finanțare este bugetul de stat", a declarat ministrul Muncii, miercuri seară, la Antena 3.

Cât vor primi în plus la salariu bugetarii?

„Trebuie să creem acest echilibru pentru a sprijini cetățenii... Majorarea nu este foarte mare", a precizat ministrul Marius Budăi.

Ei bine, se pare că salariile bugetarilor vor creste cu sume de la 70-80 de lei până la 150 de lei, conform sursei citate.

Angajații vor încasa bani în luna septembrie, deoarece majorarea se va aplica de la data de 1 august 2022.

Sigur te interesează: Magazinele unde poate fi folosit ajutorul de 250 de lei! Pensionarii au voie la fast food, dar nu și în marile supermarketuri

Salariile bugetarilor cresc cu sume cuprinse între 70 și 150 de lei. Au fost eliminate majorările de 50% pentru angajații care lucrau cu fonduri europene

În noua ordonanță se urgență s-au introdus urmatoarele prevederi:

  • acordarea, prin excepţie de la prevederile alin.(1), începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.
  • acordarea, începând cu luna august 2022, pentru personalul nou- încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeași instituție/autoritate publică pe funcții de același fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcții sau în grade/trepte profesionale, în perioada ianuarie-iulie 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna iulie 2022. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

cub loredana groza png
FotoJet jpg
cub silvia chifiriuc png
cub acident avioane Heathrow Londra
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
colaj coolio png
FotoJet jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
Stoichita
Mugur Isărescu - conferinţă de presă sediul BNR - 6 iul 2022 / FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
Bărbați ruși cu bagaje pe jos sau cu biciclete ies din Rusia și trec în Georgia pe la vama din Verkhnii Lars FOTO EPA EFE (3) jpg
must jpeg
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
FotoJet jpg
cub acident avioane Heathrow Londra
rabla 0 jpeg