Cei mai iubiți artiști au muncit o viață întreagă, iar acum au pensii mizere!

Ultima actualizare:

Au muncit o viață întreagă, iar numele lor este cunoscut și apreciat de o țară întreagă. Drept mulțumire pentru timpul investit, dăruire și munca depusă, statul îi răsplătește cu o pensie mizeră! Aceasta este situația în care se află mulți dintre artiștii noștri.

Artiștii au pensii mici, după decenii de muncă
Artiștii au pensii mici, după decenii de muncă

Maria Dragomiroiu, Maria Ciobanu, Corina Chiriac, Anca Pandrea, Victor Rebengiuc, Horia Moculescu sunt doar câțiva dintre artiștii care primesc sume derizorii din partea statului. 

Maria Dragomiroiu a ieșit la pensie de ani buni, însă continuă să susțină concerte în România și în străinătate pentru a-și rotunji veniturile. După decenii în care a urcat pe scenă și a încântat publicul, Maria Dragomiroiu are o pensie de 1.200 de lei. La puțin timp după ce a ieșit la penisie, artista și-a verbalizat nemulțumirea, în direct, la o emisiune televizată. 

Citește și: Corina Chiriac are grija zilei de mâine, după o carieră de 50 de ani

„După 40 de ani de muncă am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?!, spunea artista. 

Nici situația în care se află compozitorul Horia Moculescu nu este una mai bună. Deși are 60 de ani de activitate și a lansat șlagăre, compozitorul primește doar 1.400 de lei lunar. În aceste condiții, nu se poate relaxa, iar grija zilei de mâine îl determină să accepte diferite colaborări la festivalurile din țară, acolo unde adesea face parte din membrii juriului. 

Ce pensie are Maria Ciobanu în Statele Unite ale Americii 

Maria Ciobanu se poate considera norocoasă. Deși pensia pe care o primește în România este derizorie, solista încasează lunar 1.000 de dolari pensie din partea statului american întrucât a reușit să obțină și cetățenia. Nu mai revine atât de des pe cât și-ar dori în România, însă ae un trai decent în Los Angeles, Statele Unite ale Americii. 

Corina Chiriac a vorbit, cu sinceritate, despre faptul că a învățat să-și calculeze cu atenție bugetul și că, de multă vreme, a exclus capriciile din meniu. 

„Am, desigur, o pensie. Dincolo de asta, mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Poate că dacă bănuiam ce vremuri vin, nu mai scoteam CD-uri pe cheltuială proprie… Experienţa de viaţă m-a învăţat să răzbat în toate aspectele ei" povestea, cu resemnare, Corina Chiriac. 

Victor Rebengiuc, pensie mizeră după peste 6 decenii de activitate

Nici marii actori nu sunt scutiți de umilințe. Victor Rebengiuc primea, nu cu mulți ani în urmă, o pensie în valoare de 1.500 de lei. Și în cazul său, veniturile modeste sunt rotunjite de faptul că în ciuda vârstei înaintate, încă urcă pe scenă pentru a încânta publicul.

Cu toate acestea, în luna iunie, actorul a luat o decizie radicală în luna iunie 2022: aceea de a se retrage definitiv din activitate și a aloca mai mult timp vieții private. 

Vezi și: Marina Voica nu primește pensie de la stat 

Carmen Tănase a dezvăluit ce salariu încasează

Actrița Carmen Tănase a primit multe critici în mediul online, după ce a dezvăluit salariul pe care îl primește și a exclamat că și-ar dori să poată trăi lejer, nu să supraviețuiască de la o lună la alta.

Conform actriței, oricine, indiferent dacă este faimos sau nu, are dreptul la o viață în care țelul principal nu este supraviețuirea, ci trăirea din plin a tot ceea ce este mai bun și mai frumos. 

Carmen Tănase a mărturisit că primește un salariu lunar de 1.300 de euro. Cu această sumă nu are vreo problemă în a supraviețui. Dar viața nu este doar despre atât, atrage atenția îndragita actriță.

„Până la urmă supraviețuiești cu salariul. La categoria mea de exemplu e 1.300 de euro cam așa, hai, supraviețuiești, nu-i nicio problemă. Bă, dar nu vreau să supraviețuiesc, eu vreau să trăiesc, să viețuiesc”, a declarat Carmen Tănase. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net