Cu cât vor crește, de fapt, pensiile românilor. Marcel Ciolacu: „Vedem această necesitate, să avem pensiile majorate”

Majorarea pensiilor din România reprezintă unul dintre cele mai încinse subiecte. Pe fondul creșterii prețurilor, necesitatea este mai stringentă ca niciodată. Marcel Ciolacu a făcut un anunț foarte important, în condițiile în care PSD vehiculase recent anumite procente privind majorarea care ar trebui să aibă loc la începutul anului următor.

Cu cât vor crește, de fapt, pensiile românilor
Cu cât vor crește, de fapt, pensiile românilor

După ce PSD a propus majorarea pensiilor cu 10%, liderul Partidului Social Democrat a transmis că nici el și nici prim-ministrul Ciucă nu au înaintat niciun procent.

Sigur te interesează: Magazinele unde poate fi folosit ajutorul de 250 de lei! Pensionarii au voie la fast food, dar nu și în marile supermarketuri

„Am discutat acest subiect cu domnul Ciolacu, şi să avem date concrete despre proiecţia bugetului pe 2023. Urmează să avem discuţii pe proiectul de buget pe 2023, iar în noiembrie urmează să fie înaintat Parlamentului pentru aprobare. Nu vrem să lansăm în spaţiul public cifre care nu se susţin în buget", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Vezi și: Ce pensie are Maria Ciobanu în Statele Unite ale Americii?

Ce a precizat Marcel Ciolacu despre majorarea pensiilor?

Preşedintele PSD - Marcel Ciolacu
Preşedintele PSD - Marcel Ciolacu

„Nici eu, nici domnul ministru nu am înaintat niciun procent. Important este că atât eu, cât şi domnul prim-ministru vedem această necesitate, să avem pensiile majorate. 

Mai mult cred că ar trebui după mai mult timp să începem discuţia şi să intrăm cu legea bugetului în Parlamentul României din luna noiembrie, astfel încât să fie semnal clar de predictibilitate şi stabilitate", a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, conform Antena 3.

Poate te interesează: Cei mai iubiți artiști au muncit o viață întreagă, iar acum au pensii mizere!

Ce spunea PSD la finalul lunii august despre creșterea pensiilor

În urmă cu doar câteva zile, reprezentantul PSD, Mihai Tudose, anunțase care sunt propunerile înaintate de partidul său. Acesta a vorbit despre creșterea pensiilor, dar și despre majorarea salariilor.

„Pensiile vor crește cu mai mult de acel procent de 5,7%, noi insistăm pe minimum 10, iar salariul minim de la 2.550 la 3.000. Vorbesc de brut. Și cu o parte de compensare de 200 de lei pe această diferență pe care să o suporte statul.

Acestea vor face obiectul unor discuții în coaliție pentru că înțelegem că vor fi de acord, în condițiile în care Ministerul de Finanțe demonstrează, cu cifrele pe față, că bugetul suportă acest lucru”, precizase Mihai Tudose la finalul lunii august.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net