Cu cât vor crește, de fapt, pensiile românilor. Marcel Ciolacu: „Vedem această necesitate, să avem pensiile majorate”

Majorarea pensiilor din România reprezintă unul dintre cele mai încinse subiecte. Pe fondul creșterii prețurilor, necesitatea este mai stringentă ca niciodată. Marcel Ciolacu a făcut un anunț foarte important, în condițiile în care PSD vehiculase recent anumite procente privind majorarea care ar trebui să aibă loc la începutul anului următor.

Cu cât vor crește, de fapt, pensiile românilor
Cu cât vor crește, de fapt, pensiile românilor

După ce PSD a propus majorarea pensiilor cu 10%, liderul Partidului Social Democrat a transmis că nici el și nici prim-ministrul Ciucă nu au înaintat niciun procent.

Sigur te interesează: Magazinele unde poate fi folosit ajutorul de 250 de lei! Pensionarii au voie la fast food, dar nu și în marile supermarketuri

„Am discutat acest subiect cu domnul Ciolacu, şi să avem date concrete despre proiecţia bugetului pe 2023. Urmează să avem discuţii pe proiectul de buget pe 2023, iar în noiembrie urmează să fie înaintat Parlamentului pentru aprobare. Nu vrem să lansăm în spaţiul public cifre care nu se susţin în buget", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Vezi și: Ce pensie are Maria Ciobanu în Statele Unite ale Americii?

Ce a precizat Marcel Ciolacu despre majorarea pensiilor?

Preşedintele PSD - Marcel Ciolacu
Preşedintele PSD - Marcel Ciolacu

„Nici eu, nici domnul ministru nu am înaintat niciun procent. Important este că atât eu, cât şi domnul prim-ministru vedem această necesitate, să avem pensiile majorate. 

Mai mult cred că ar trebui după mai mult timp să începem discuţia şi să intrăm cu legea bugetului în Parlamentul României din luna noiembrie, astfel încât să fie semnal clar de predictibilitate şi stabilitate", a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, conform Antena 3.

Poate te interesează: Cei mai iubiți artiști au muncit o viață întreagă, iar acum au pensii mizere!

Ce spunea PSD la finalul lunii august despre creșterea pensiilor

În urmă cu doar câteva zile, reprezentantul PSD, Mihai Tudose, anunțase care sunt propunerile înaintate de partidul său. Acesta a vorbit despre creșterea pensiilor, dar și despre majorarea salariilor.

„Pensiile vor crește cu mai mult de acel procent de 5,7%, noi insistăm pe minimum 10, iar salariul minim de la 2.550 la 3.000. Vorbesc de brut. Și cu o parte de compensare de 200 de lei pe această diferență pe care să o suporte statul.

Acestea vor face obiectul unor discuții în coaliție pentru că înțelegem că vor fi de acord, în condițiile în care Ministerul de Finanțe demonstrează, cu cifrele pe față, că bugetul suportă acest lucru”, precizase Mihai Tudose la finalul lunii august.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

cub horoscop iertare png
horoscop zilnic 1 martie jpeg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
antonia sexy jpg
Shakira jpg
FotoJet (3) jpg
femeie frig casa jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg