Klaus Iohannis, șpagat pe bicicletă, Nicușor Dan și Tanczos Barna, la un pas să cadă pe alee

Ultima actualizare:

    Şi-a încălecat pe-o şaFoto: Mediafax
Şi-a încălecat pe-o şaFoto: Mediafax

În fiecare an, pe 3 iunie este Ziua mondială a bicicletei. Evenimentul a fost marcat și la Bucureşti printr-o dezbatere organizată de Asociaţia Green Revolution în parcul Herăstrău. La eveniment a ajuns şi preşedintele Klaus Iohannis, tot pe bicicletă. El s-a arătat nemulţumit de situaţia pistelor pentru biciclişti, despre care a spus că sunt prea puţine, iar acelea care există nu sunt construite corespunzător şi nu încurajează acest tip de transport nepoluant.

”De ce nu merge mai multă lume cu bicicleta în oraş? Sunt prea multe intersecţii unde stai mai mult la semafor decât mergi cu bicicleta, sunt prea puţine piste pentru biciclişti şi de multe ori împarţi banda de mers cu automobilişti, de obicei foarte nervoşi şi foarte deranjaţi de existenţa bicicliştilor. De foarte multe ori dai de piste care sunt făcute aparent pentru biciclişti, dar se merge foarte greu pe ele, fiindcă cei care le-au conceput probabil că nu folosesc bicicleta. Iată câteva chestiuni care sunt uşor de remediat, dacă vrem să promovăm mersul pe bicicletă în oraşele noastre”, a punctat şeful statului la evenimentul organizat de Ziua Mondială a Bicicletei. Preşedintele a mai arătat  că, în traficul din oraş, cei “mai vulnerabili” sunt pietonii şi bicicliştii.

Klaus Iohannis: "Trebuie să dăm orașele înapoi oamenilor"

“Oraşele noastre au fost construite în ultima sută de ani pentru automobile. Trebuie să dăm oraşele înapoi oamenilor. Nu toată lumea vrea să meargă cu maşina”, a susţinut Iohannis, care a subliniat că e nevoie de planuri şi de strategii în domeniu, mai ales din partea autorităţilor.


    Nicuşor Dan, Tanczos Barna şi Steven van Groningen, plimbare de voieFoto: Mediafax
Nicuşor Dan, Tanczos Barna şi Steven van Groningen, plimbare de voieFoto: Mediafax

Evenimentul a debutat cu un moment amuzant, când primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, au fost la un pas să cadă de pe biciclete, după ce şeful Raiffeisen Bank România, olandezul Steven van Groningen, a avut dificultăţi în a scoate piciorul din pedale şi a picat în spatele edilului.


    „Accident” în parcCaptură: Digi24
„Accident” în parcCaptură: Digi24

”Pistele de biciclete trebuie făcute pe zeci sau sute de kilometri. Pentru asta trebuie să eliberăm oraşul de maşinile parcate şi asta vine prin strategia de parcare. Mai întâi strategia de parcare şi apoi piste de biciclete”, a declarat Nicuşor Dan, în cadrul evenimentului. Steven van Groningen este un fost sportiv de performanţă la canotaj şi un ciclist amator cu rezultate remarcabile. Este căsătorit cu fosta canotoare Valeria Răcilă.

Două miliarde de biciclete în lume

Studiile arată că  ciclismul creează beneficii de cel puţin 150 de miliarde de euro anual în Uniunea Europeană. Dacă oamenii ar face o trecere masivă de la maşini la biciclete, până în 2050 s-ar economisi 24.000 de miliarde de dolari, iar emisiile de CO2 provenite din transportul urban de pasageri s-ar reduce cu 11%. La nivel mondial sunt în jur de două miliarde de biciclete, iar estimările vorbesc despre 5 miliarde în 2050. Acest lucru ar însemna că mai mult de jumătate din populaţia planetei ştie să meargă pe bicicletă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
test jpg
alimente jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net