Klaus Iohannis trebuie să dea înapoi două case și 260.000 de euro!

Ultima actualizare:

Lovitură pentru familia Președintelui Klaus Iohannis. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că două imobile pe care le închiria aparțineau, de fapt, statului român. Drept urmare, familia prezidențială trebuie să înapoieze 260.000 de euro, informează  adevarul.ro.

Klaus Iohannis nu mai are cale de atac (FOTO: EPA)
Klaus Iohannis nu mai are cale de atac (FOTO: EPA)

Ieri, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat decizia definitivă într-un dosar în care Rodica Baștea, o prietenă de familie a lui Iohannis, cerea anularea actelor prin care statul era declarat moștenitor al unui imobil din Sibiu ajuns în proprietatea familiei Iohannis. Decizia este definitivă, fiind respinsă ultima cale de atac a Rodicăi Baștea, acțiunea fiind respinsă anterior și la Tribunalul Hunedoara (aprilie 2022) și Curtea de Apel Alba (iunie 2023).

Este vorba despre un litigiu deschis încă din 2016, privind moștenirea unui imobil din Sibiu, care a aparținut soției președintelui Iohannis. Litigiul a fost deschis de Rodica Baștea, o prietenă de familie a președintelui țării, stabilită în SUA, care a solicitat anularea unui certificat din 2008 prin care statul român a fost declarat moștenitorul legal al imobilului din Sibiu, situat pe strada Gheorghe Magheru 35. Între 1999 și 2008, casa a aparținut lui Ioan Baștea, soțul femeii, decedat între timp, Georgetei Lăzurcă, soacra președintelui, și lui Carmen Iohannis. Potrivit ANAF, acest litigiu de moștenire bloca recuperarea de către stat a altui imobil pierdut în instanță de familia Iohannis, în noiembrie 2015. E vorba de spațiul comercial din Sibiu, strada Nicolae Bălcescu 29. Drept urmare, prin decizia de ieri, familia Iohannis a pierdut două imobile dintr-o lovitură. În plus, nu au putut fi recuperați nici cei 260.000 de euro obținuți din chirie de familia prezidențială, informează G4Media.

Klaus Iohannis a pierdut și cele două case din Sibiu

Prin pierderea acestui proces, ANAF poate să intre în posesia celor aproximativ 300.000 de euro pe care Klaus Iohannis i-ar avea de plătit ca urmare a chiriilor încasate pe cele două imobile: cel de pe strada Gheorghe Magheru 35 și cel de pe strada Nicolae Bălcescu 29 Pe de altă parte, notarul din Sibiu poate să deschidă o procedură de succesiune prin care statul român să fie declarat moștenitor al acestora, potrivit Antena 3. Totuși, statul român poate cere soților Iohannis returnarea chiriei încasate în perioada 1999 – 2016, în care ar fi deținut nelegal imobilul, abia după ce își înscrie dreptul de proprietate asupra spațiului comercial, ceea ce nu va dura foarte mult, spun specialiștii. Apoi, se poate trece la executarea familiei prezidențiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bbf2b16e da5b 49ac 926d 540b4e2693ad jpeg
foto4 caseta bulgaria jpg
lidl jpg
nauru istock jpg
soare furtuna solara foto shutterstock
padure pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
camila timujin pantofi profimedia (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net