Președintele Klaus Iohannis le-a purtat noroc lui Bernie Szocs și lui Ovidiu Ionescu
Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs au început cu dreptul cursa spre prima medalie olimpică din istoria tenisului de masă românesc. Ei s-au calificat, sub ochii Președintelui Klaus Iohannis, în sferturile de finală în proba de dublu mixt la Jocurile Olimpice de la Paris.
În primul tur al turneului de dublu mixt, Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs au învins cu scorul de 4-1 (11-5, 6-11, 14-12, 11-4, 11-3) cuplul australian Nicholas Lum/ Minhyung Jee. Momentul psihologic al meciului s-a consumat în actul al treilea, când românii au salvat o minge de set și apoi s-au dezlănțuit.
Meciul a fost urmărit din tribună atât de oficialii Federației Române de Tenis de Masă, cât și de președintele COSR, Mihai Covaliu, dar și de invitatul special al serii, Președintele Klaus Iohannis. Acesta i-a încurajat pe români pe tot parcursul meciului, iar la finalul partidei a făcut o fotografie cu ei.
În turul următor, care corespunde fazei sferturilor de finală, Ovidiu și Bernie vor juca împotriva perechii situate pe locul 3 în lume, sud-coreenii Lim Jonghoon/ Shin Yubin. Aceștia sunt rivali vechi ai românilor, însă palmaresul meciurilor directe nu e favorabil sportivilor noștri, asiaticii conducând cu scorul general de 3-1.
Meciul din sferturile de finală are loc duminică după-amiază
De altfel, românii consideră și ei că pornesc cu șansa a doua. Însă, dacă vor trece de sud-coreeni, drumul spre medalie pare deschid definitiv. "Nu ne interesează cine e în faţa noastră, important este să vorbim înainte de meci, să reuşim să găsim tactici împotriva lor. Să facem tot ceea ce depinde de noi ca să obţinem victoria. Ceea ce am văzut aici la Paris am văzut doar în Asia. Este foarte frumos, e un sentiment pe care nu pot să-l exprim în cuvinte, Este foarte important să fie mulţi oameni care ne susţin", a declarat, după meci, Bernadette Szocs, la zona mixtă, conform news.ro.
În ceea ce-l privește pe Ovidiu Ionescu, acesta spune că asiaticii au prima șansă, dar crede că a găsit punctul nevralgic al sud-coreenilor: faptul că, dacă nu iau medalie, jucătorul asiatic va fi luat în armată! Drept urmare, presiunea ar fi mult mai mare. „Sigur că că atunci când vom juca cu asiatici, spectatorii vor ţine cu noi. Dar este de preferat să nu joci împotriva Franţei, aici cred că este de evitat. Cu cei din Coreea am jucat de multe ori în ultima perioadă, ştim la ce să ne aşteptăm. Dar şi ei ştiu foarte multe lucruri şi dacă vom prinde o formă foarte bună, meciul va fi deschis. Pentru el este o presiune foarte mare, pentru că dacă nu ia medalie, trebuie să se înroleze în armata. Iar şansa lui este la dublu mixt. Deci, eu mizez pe acest lucru. Este obligatoriu, în Coreea de Sud, dacă nu ai medalie, mergi în armată, dar şi eu vreau medalie. Presiunea este pe el, deşi eu nu vreau să-l trimit în armată, Doamne fereşte!, să nu se înţeleagă asta", a spus Ionescu, conform aceleiași surse.