La ce să fii atent când pregăteşti un «festin» în aer liber

Ultima actualizare:

Vremea ţine cu noi, aşa că de ce să mai stăm în casă? Un grătar în aer liber este reţeta perfectă pentru a lăsa grijile, problemele şi necazurile acasă preţ de câteva ore. Însă o ieşire perfectă în natură trebuie atent pregătită. Iată ce spun specialiştii englezi în materie de grătare. Sunt sfaturi simple şi practice, iar dacă le respectaţi, veţi avea o ieşire reuşită la iarbă verde de 1 Mai.

Carnea

Alegeţi ceafa, scăriţele sau pulpa cu atenţie. Dacă e porc sau vită trebuie să aibă între 2 şi 5% grăsime, pentru a se pătrunde. La pui, înlăturaţi de cu seară pieliţa şi lăsaţi carnea într-un vas cu ulei de măsline, verdeaţă, o lingură de oţet şi sare. Luaţi cu voi şi: peşte, cârnaţi şi legume de pus pe jar. Şi ţepuşe!

Berea 

Bărbaţii stau la grătar şi trebuie răsplătiţi cu cea mai bună bere. Se recomandă sticlele de 0,33 cl pentru că înap mai multe în lădiţa frigorifică, nu apucă să se încălzească, se beau rapid şi se desfac uşor pe marginea grătarului. În plus, specialiştii spun că „micii nu au gust dacă nu torni bere pe jar”. Aşa o fi?

Legume sexy

Cică femeile sunt înnebunite după bărbaţii care ştiu să prepare cu mâna goală o salată! Luaţi cu voi salată, sosuri pentru salate, oţet, castraveţi, ridichi, ceapă verde, roşii, piper, o cutie cu boabe de porumb şi frământaţi amestecul în timp ce lăsaţi carnea la perpelit. Cică aşa sunteţi mai sexy!

Contra-cronometru

Totul trebuie pregătit încă dinainte să faceţi focul la grătar. Timpul petrecut la grătar nu trebuie să depăşească 30 de minute. După ce s-a pătruns bine carnea trebuie să ştiţi: mielul trebuie servit la 5 minute după ce a fost luat de pe grătar, micii între 3-5 minute, vita, porcul şi puiul între 5 şi 7 minute.

Cărbunii

Nu ai nevoie de nervi atunci când ajungi la locul special amenajat pentru grătare. Aşa că ia-ţi din timp lemnele şi cărbunii care îţi fac jarul ideal pentru grătar. Un mic sfat: atunci când găteşti peşte sau porc aruncă pe foc şi un vreasc de cireş, măr sau brad. La final vei vedea ce aromă capătă mâncarea.

Sosurile

Secretul bucătarului: sosul magic. Şi cum bărbaţilor nu le place să experimenteze singuri acasă, iar la supermarket este superofertă la sosuri exotice, este foarte important să veniţi pregătiţi cu două-trei sticle cu ketchup, muştar, maioneză, sos de iaurt şi un sos dulce-acrişor cu ulei de măsline.

Condimente

Nu toată lumea mănâncă picant, dar pentru cei care adoră delicioşii ardei iuţi ce conţin capsaicină, o ieşire la iarbă verde e perfectă să-ţi amorţeşti gura. Trebuie să ştiţi scala usturimii: ardeii jalapeno 3.500-10.000; ardeii Scotch Bonnet: 100.000-350.000 şi Komodo Chili 855.000 – 2.200.000.

Pâinea

simeon stalpnicul png

Anul trecut v-aţi cam păcălit cu pâinea albă feliată. Anul acesta încercaţi o pâine cu cartofi, pe vatră. Tăiaţi-o în felii cu doar 5 minute înainte să începeţi să mâncaţi şi păstraţi-o cât puteţi de mult în punga de hârtie în care aţi cumpărat-o. Dacă nu, luaţi o baghetă sau nişte chifle.

Berea pentru şoferi

Cineva trebuie să se sacrifice atunci când ieşiţi la grătar. Este nedrept să plecaţi de la premisa că şoferul, la întoarcere, trebuie să fie neapărat de sex feminin. Luaţi din timp bere fără alcool pentru „grataragiu” şi lăsaţi-l să o savureze. Va recupera cu siguranţă berile de la grătar de cum va ajunge acasă.

Desertul

Micuţii vor cere, inevitabil, după masă... „ceva dulce”. Aici trebuie să fiţi un pic atenţi pentru că dulciurile se pot altera repede dacă temperaturile sunt de peste 20 de grade Celsius. Luaţi ceva din supermarket, dar să nu conţină ciocolată. Biscuiţi, o pungă de napolitane sau batoane de caramel.

Îngheţata

Dacă aveţi loc în lada frigorifică pentru şase-opt beri, cu siguranţă puteţi face loc şi pentru două-trei batoane de ciocolată. Vor fi surpriza dulce pe care o vor savura micuţii exact când devin morocănoşi pentru că nu şi-au făcut somnul de după-amiază.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net