La pușcărie, la fel ca la hotel. Penitenciarul de la Săcălăz, asemănător cu un complex rezidențial. Deținuții trăiesc în condiții de lux

Deținuții din penitenciarul de la Săcălaz, județul Timiș, au parte de condiții dintre cele mai bune. Locul unde ei sunt închiși seamănă mai mult cu un mic complex rezidențial. Nu seamănă deloc cu restul închisorilor aglomerate de la noi din țară, scrie adevărul.ro.

Deținuții pleacă la lucru, iar seara se întorc

Cei încarcerați la penitenciar nu trăiesc în libertate, locația este izolată, sunt montate inclusiv garduri în zona cazării, dar condițiile sunt foarte bune. Deținuții părăsesc locația din Săcălaz pentru a merge la serviciu, după care se întorc la locul de cazare. 

„Ei desfășoară activitate remunerată, sunt deținuți care beneficiază de regim deschis. Important este de spus că aici nu vorbim despre o închisoare privată. Există un ordin care stabilește că se pot înființa locații de acest fel pentru deținuții care lucrează în regim deschis sau semideschis. Din 2018 exista facilitatea aceasta", declară cei de la conducere. 

Este vorba despre deținuți care au pedepse mai mici 

În camere dorm maxim trei persoane. Fiecare cameră are televizor, telefon fix, baie proprie. Camerele de cazare se țin descuiate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, condamnații având acces liber în locurile stabilite de către administrația penitenciarului.   

Deținuții sunt transportați în fiecare dimineața la fabrică, de către companie. Ei nu stau împreună, lucrează în secțiile pentru care au pregătire, se pierd practic printre angajații obișnuiți. Ei pot presta munca în condiţii similare cu persoanele libere.  

Persoanele care stau aici, dar și lucrează, sunt deținuții care au pedepse mai mici, nu cele împotriva persoanei, cazuri precum omor sau viol. Sunt deținuți cu pedepse care pornesc chiar de la zece luni: cei care sunt condamnate pentru furt, probleme cu drogurile, care au comis infracțiuni la regimul rutier.

Proiecții de film în Penitenciarul de la Săcălăz

Caravana cinematografică ROD a ajuns în seara zilei de 1 august în penitenciarul din Săcălaz – locație externă a Penitenciarului Timișoara, în cadrul proiectului ROD Vulnerabil. 85 de deținuți au avut parte de o seară de cinema în aer liber.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net