Larisa Iancu, minora dispărută în Sectorul 5, București. Este căutată la nivel național

Ultima actualizare:

Duminică, 21 aprilie, Poliţia Capitalei a fost sesizată despre dispariția unei minore care în cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 7.00, a plecat de la adresa de domiciliu din Sectorul 5 și nu a mai revenit. În aceeași zi a dispărut și Alexandru Olaru. Acesta a fost, însă, găsit. 

Larisa Iancu este dispărută de mai bine de 24 de ore Foto: Facebook
Larisa Iancu este dispărută de mai bine de 24 de ore Foto: Facebook

Alexandru Olaru a fost găsit 

Larisa Iancu și Alexandru Olaru au dispărut în aceeaşi zi, la diferenţă de fix 12 ore, potrivit Poliţiei Capitalei. Larisa Iancu, în vârstă de 13 ani, şi Alexandru Olaru, în vârstă de 12 ani, locuiesc în Sectorul 5 din Bucureşti. În jurul orei 18.30, poliţiştii au anunţat că minorul Alexandru Olaru a fost găsit. El nu a fost victima vreunei infracţiuni şi este nevătămat.

Larisa Iancu este în continuare de negăsit 

Minora dispărută se numeşte Iancu Larisa, este în vârstă de 13 ani şi are următoarele semnalmente: înălţime: 1,50 m, greutate 45 kg, constituție astenică, față ovală, ten măsliniu, păr negru, ochi căprui. La data dispariției purta: bluză de trening neagră, tricou alb și pantofi albi tip sport.

Polițiștii au demarat procedurile de depistare a persoanei în cauză, aceasta fiind dată în urmărire la nivel național. Cei care au văzut-o sau pot oferi detalii sunt rugaţi să anunţe Poliţia Capitalei, apelând numărul unic de urgenţă 112.

Crește numărul copiilor dispăruți

Numărul sesizărilor privind dispariția de la domiciliu a copiilor a explodat în ultimii doi ani, arată o analiză recentă a organizației Salvați Copiii România care are la bază datele Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliție.

Într-un an, mai exact în perioada 30 aprilie 2022 – 30 aprilie 2023, s-au înregistrat 8.722 de sesizări referitoare la dispariția minorilor de acasă, cu 1.145 mai multe decât în anul anterior. Din numărul total, 106 copii aveau vârsta sub 5 ani, 176 – vârsta între 5 și 10 ani, 2.245, între 10 și 14 ani, iar 6.195, peste 14 ani. Potrivit aceleiași surse, 30% dintre copiii care dispar pleacă voluntar, cei mai mulți din locuințe sociale sau din centrele DGASPC.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net