Legea pe care trebuie să o cunoască românii care au teren. Este interzis și se aplică în toată țara

Puțini români cunosc aceste reguli care au intrat recent în vigoare, deși se pot trezi cu probleme serioase cu legea din cauza lor. Cei care dețin un teren în extravilan trebuie să cunoască aceste detalii, pentru a nu încălca accidental cerințele legii.

Terenruile extravilane se supun unor reguli mai stricte față de cele intravilane
Terenruile extravilane se supun unor reguli mai stricte față de cele intravilane

Românii care dețin terenuri în extravilan trebuie să studieze foarte atent legea, înainte de a interveni în orice fel asupra pământului pe care îl dețin. Este important să știm că un astfel de teren este destinat, în general, activităților de exploatare a resurselor naturale, celor agricole, ori forestiere. Dacă dorim să intervenim asupra terenului cu un alt scop, este important să îndeplinim toate condițiile necesare.

Terenurile extravilane sunt supuse unor condiții diferite față de cele intravilane, mult mai stricte. Iar cei care își doresc să folosească un astfel de teren într-un mod diferit față de cel obișnuit trebuie să dețină diferite aprobări și autorizații speciale.

Legea pe care trebuie să o cunoască românii

În principal, pe un teren extravilan pot fi construite clădiri care nu pot fi amplasate într-un spațiu intravilan, din cauza mărimii lor. De asemenea, dacă o clădire reprezintă un interes public major, ea poate fi construită aici.

Însă, până să înceapă construcția, trebuie să avem toate avizele și autorizațiile necesare. Apoi, pot fi construite spații precum sere și solarii, exploatații zootehnice, ferme, silozuri, spații pentru protecția animalelor, depozite pentru îngrășăminte minerale sau naturale, cât și alte clădiri de acest gen.

Schimbările introduse de către autorități

Pe lângă aceste detalii, autoritățile dezbat și un nou proiect de lege, pe care trebuie să îl știe proprietarii care dețin terenuri și le dau în arendă. Mai precis, autoritățile doresc ca un astfel de contract să poată fi încheiat pentru o perioadă minimă de 7 ani, perioadă ce se aplică și atunci când terenul este vândut, sau când proprietarul a decedat.

Contractul ar putea înceta mai devreme doar dacă arendașul nu mai plătește suma datorată, sau dacă intră în faliment. De asemenea, subarendarea ar urma să fie interzisă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fructe pexels jpg
image png
donald trump kamala harris AFP jpg
algarve depositphotos jpg
iluzie jpg
femeie 102 ani jpeg
Amenda rutieră cu tableta la Sibiu Foto Dan Claudiu Buzdugan
stat bloc romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net