Sume incredibile vor fi investite! România și Japonia pregătesc un proiect uriaș

Țara noastră, împreună cu Japonia, urmează să facă investiții uriașe în sectorul energetic! Sumele pot ajunge la „trilioane de yeni”, iar autoritățile din cele două țări doresc să investească în priecte de decarbonizare, o parte din energia electrică produsă în țara noastră urmând să meargă la export în Ucraina.

Aproximativ 40% din electricitatea folosită în țară provine din petrol, gaze naturale sau cărbune
Aproximativ 40% din electricitatea folosită în țară provine din petrol, gaze naturale sau cărbune

Sume uriașe de bani ar urma să fie investite de către România și Japonia în proiecte ce ar asigura producția de electricitate din țara noastră folosind surse regenerabile. În acest moment, undeva în jur de 40% din electricitatea folosită în România provine din cărbune, petrol, dar și gaze naturale.

Guvernul dorește să reducă treptat utilizarea combustibililor fosili, până în anul 2032, pentru a se conforma cerințelor Uniunilor Europene. Pentru ca acest proiect să devină realitate, țara noastră urmează să fie vizitată de oficiali ai Japoniei, ce vor sosi alături de membri ai unor companii importante, cum ar fi Hitachi, Eneos Holdings și IHI.

Sume uriașe urmează să fie investite în sectorul energetic

Pentru ca țara noastră să poată reduce cât mai rapid utilizarea combustibililor fosili, se consideră că importul de tehnologie eficientă este de o importanță crucială. Astfel, autoritățile nipone nu numai că ar urma să aducă în România echipamente ce pot produce hidrogen din gaze naturale, dar mai pot oferi țării noastre și tehnologii ce pot colecta și stoca dioxid de carbon.

Mai există posbilitatea ca centralele deja existente în țara noastră, care folosesc gazul natural, să fie modificate în așa fel încât să poată funcționa cu ajutorul hidrolegnului.

Noi tehnologii vor fi aduse în România

Potrivit informațiilor din presa japoneză, suma investită în proiectele pe care România și Japonia le vor începe împreună poate ajunge chiar și la „trilioane de yeni”. Din fericire, țara noastră poate folosi și fondul Uniunii Europene menit să sprijinie implementarea de tehnologii pentru decarbonizare.

Țara noastră produce anual undeva în jur de 8 miliarde de metri cubi de gaze naturale, iar în acest an este posibil să depășim Olanda, care este cel mai mare producător din Uniunea Europeană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net