Rețeta unică din anul 1800 pe care o adorau boierii români! Cum se prepară ciorba dulce cu mere

Probabil că este o rețetă de care niciunul dintre noi nu a mai auzit, deși era pregătită în bucătăriile românești cu secole în urmă! Ciorba dulce cu mere era servită fie ca desert, fie ca fel principal, iar gustul ei este unul incredibil!

Era o rețetă populară printre boierii români / foto: IStock
Era o rețetă populară printre boierii români / foto: IStock

Astăzi, poate că ni se va părea destul de bizar să auzim o rețetă de ciorbă dulce cu mere. Dar, chiar și în 1800, în marile bucătării din țara noastră, acest preparat unic era pregătit destul de des!

Desigur, ea nu este tocmai o „ciorbă” în modul în care înțelegem astăzi acest preparat, dar varianta unică de la 1800 era extrem de apreciată în acele vremuri, fiind servită la diferite ocazii speciale.

Ce ingrediente ne vor fi necesare

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, tot ce trebuie să avem la îndemână sunt cinci, sau șase, mere. Este important ca acestea să aibă un gust dulce – acrișor, iar alături de mere ne trebuie și un litru de apă, o lingură de zahăr, fie un baton de scorțișoară, fie o linguriță de scorțișoară măcinată, iar, dacă dorim, putem adăuga și o linguriță de coajă de lămâie.

Desigur, pe lângă aceste ingrediente ne vor mai trebui și 200 ml de smântână, ori de lapte, pentru a oferi preapratului îndeajuns de multă cremozitate. Ne mai trebuie și o lingură de făină, ori amidon pentru îngrășare, iar puțină lămâie va adăuga un plus de aciditate mâncării.

Odată ce avem toate aceste ingrediente, putem începe să gătim!

Cum vom pregăti această rețetă unică

Primul pas atunci când pregătim această rețetă este să curățăm bine coaja merelor, apoi să le tăiem în cuburi. Apoi, vom pune apa la fiert, alături de zahăr și scorțișoară, iar odată ce începe să fiarbă vom adăuga și merele.

În același timp, vom pregăti un amestec de apă rece, smântână și făină, pentru a obține o cremă fină, care să nu aibă cocoloașe. Apoi, în apa în care fierb merele vom adăuga acest amestec și vom amesteca bine. Peste câteva minute vom putea stinge și focul.

Iar dacă dorim ca acest preparat specială să aibă un chiar mai intens, putem adăuga și coaja de lămâie, alături de câteva picături de suc. Acest fruct va face ca această mâncare unică să fie și mai gustoasă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prinții Jacques și Gabriella de Monaco profimedia 0936805340 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
pexels karolina grabowska 5979667 jpg
horoscop jpg
tarta struguri jpg
horoscop saptamana 23 29 septembrie webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net