Descoperire uluitoare în Maramureș! Ce au găsit cercetătorii sub pământ: „Urmează analiza lor în profunzime”

O descoperire uluitoarea fost făcută în țara noastră! Cercetătorilor nu le-a venit să creadă atunci când și-au dat seama ce au găsit.

O nouă specie de rechin a fost descoperită de cercetători
O nouă specie de rechin a fost descoperită de cercetători

În timpul unor săpături efectuate de-a lungul sudului județului Maramureș, cât și în nordul județului Sălaj, cercetătorii au scos la lumină fosile ce pot schimba complet modul în care ne gândim la trecutul îndepărtat al acestor teritorii!

Echipa condusă de paleontologul Nicolae Trif, de la Muzeul Național Brukenthal, a dat peste fosile de pisici de mare, cât și, spre surprinderea experților, fosilele unei specii de rechini care, până acum, nu era cunoscută oamenilor de știință!

După ce rămășițele au fost analizate la microscop, s-a ajuns la concluzia că o parte dintre dinții de rechin găsiți aici sunt unici, iar cercetătorii urmează să analizeze mai amănunțit fosilele.

Fosile unice de rechin au fost găsite în România

Nicolae Trif a vorbit despre descoperirea unică făcută în timpul săpăturilor, cât și despre care vor fi pașii următori.

„Da, este vorba de o zonă din nordul județului Sălaj și una din sudul județului Maramureș. Acestea sunt cunoscute între experți.

Aici am găsit o mulțime de dinți și alte fosile. Urmează analiza lor în profunzime pentru că vrem să lucrăm integrat, toate aceste decoperiri la un loc ne pot da o imagine de ansamblu asupra locului în care trăiau acești pești”, a spus acesta, potrivit Turnul Sfatului.

Proiectul este sprijinit financiar de National Geographic

Proiectul este sprijinit de National Geographic
Proiectul este sprijinit de National Geographic

Cercetătorii doresc să cartografieze fosile din perioada Eocen-Oligocen, proiectul fiind sprijinit financiar de National Geographic. Se estimează ca va mai dura un an, sau chair doi, până când se vor putea stabili concluzii definitive în privința noii specii de rechin descoperită în România.

„Prima concluzie este că în cele mai multe locuri unde am căutat am găsit fosile. Cred că nouă din zece locuri nu erau cunoscute, deci am adus în peisaj foarte multe noutăți și locuri noi. Ca o concluzie preliminară, în cele două părți ale scării geologice, în Eocen și Oligocen, am găsit fosile de pești”, a mai spus Nicolae Trif.

Eocenul este o epocă geologică care a început acum aproximativ 56 de milioane de ani și s-a încheiat cu 33,9 milioane de ani în urmă. Oligocenul, tot o astfel de epocă geologică din istoria îndepărtată a planetei, a urmat Eocenului și s-a încheiat acum 23 de milioane de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Proces electoral într-o secție de vot în timpul turului I al alegerilor pentru funcția de președinte al României și pentru referendumul legat de Capitală, București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caine Foto Ilegis jpg
muncitori foto pixabay
masa craciun shutter jpg
amfora pixabay png
ten frumos jpg
turist grec jpg
scrisoare istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net