Descoperire inedită pe vârful Marii Piramide din Giza. Ce a găsit un parapantist. VIDEO

Ultima actualizare:

Un bărbat a făcut o descoperire inedită, în vârful uneia dintre cele mai mari piramide din Egipt. L-a întâlnit pe Apollo, un câine dintr-o haită de opt. Videoclipul a devenit rapid viral după ce bărbatul l-a distribuit, spectatorii reacționând la clip pe mai multe platforme de socializare.

Piramida lui Khafra Foto: Wikipedia.org
Piramida lui Khafra Foto: Wikipedia.org

Apollo, un câine dintr-o haită de opt 

Ibrahim Elbendary, cofoundatorul Fundației Americane pentru Salvarea Animalelor din Cairo, a recunoscut imediat animalul. Este vorba de Apollo, un câine dintr-o haită de opt care trăiesc în părțile superioare ale Piramidei lui Khafra, a doua cea mai înaltă piramidă din Egipt. Haita lui Apollo e formată din frații lui și mama lor, numită Laika de localnici. Zeci de câini vagabonzi își fac veacul în jurul complexului de piramide, însă la nivelul întregii țări sunt milioane de câini fără stăpâni.

Cei mai mulți câini trăiesc la baza piramidelor sau aproape de bază, dar Laika s-a aventurat înspre vârf - Elbendary a spus că s-ar putea ca vârful piramidei să i se fi părut un loc protejat, numai bun să își nască puii. „Este foarte isteață”, a spus Elbendary. Între timp, Laika și puii ei au transformat vârful piramidei în teritoriul lor.

 Câinii vânează păsări în vârful Piramidei lui Khafra

Pentru Elbendary, a fost „cel mai șocant lucru” să vadă cum câinii vânează păsări în vârful Piramidei lui Khafra. Stau la pândă să prindă ciori și sar după ele ca să le agațe din aer. Apollo, despre care Elbendary a spus că are 3 ani, lătra la păsări pe data de 14 octombrie, atunci când a fost filmat de Marshall Mosher, care zbura cu parapanta pe deasupra piramidei.

Mosher l-a zărit pe Apollo în timpul evenimentului anual Egypt Gate 6, care reunește parapantiști din toată lumea, potrivit revistei Smithsonian. Inițial, Mosher a crezut că este vorba despre o pumă. 

Organizația le duce apă și mâncare

Grupul și-a dat seama destul de repede că animalul pe care l-au văzut este cel mai probabil unul din câinii vagabonzi care trăiesc în jurul piramidelor. Organizația dedicată salvării câinilor fără stăpân le aduce mâncare, apă, le oferă îngrijiri medicale și îi ajută să fie adoptați în SUA.

De asemenea, îi vaccinează și îi castrează, înainte să îi elibereze. Totuși, pe Apollo nu au reușit să îl prindă până acum pentru că „fuge direct la vârful piramidei când încercăm”, a explicat Elbendary.

„Eu îi ajut pe ei și ei mă ajută pe mine”

Bărbatul de 31 de ani a spus că este un veteran din armata egipteană care a părăsit forțele armate cu șapte ani în urmă, fiind traumatizat de luptele sângeroase contra militanților ISIS din Peninsula Sinai. Elbendary lucra pentru o companie americană, dar simțea că nu are „un rost în viață” până când a început să aibă grijă de câinii fără stăpân. „Eu îi ajut pe ei și ei mă ajută pe mine.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
fiice de vedete colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
batrana maini 0 jpeg
Longevitate - cuplu varstnici - sport FOTO Shutterstock
Sighișoara (foto: Pixabay)
maia sandu stoianoglo jpg
monede moneda freepik jpeg
coada pelerinaj Sf Dumitru, 2024, foto Facebook jpg
egipt e506e4a37b jpg
crima germania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net