Liderii AUR, după protest: "1-0 pentru români. Certificatul verde, blocat"

George Simion și Claudiu Târziu, co-președinții AUR, au declarat că au reuşit blocarea certificatului verde, după protestul organizat marţi (21 decembrie), la Parlament.

George Simion şi Claudiu Târziu foto: Inquam
George Simion şi Claudiu Târziu foto: Inquam

George Simion și Claudiu Târziu au declarat că protestul la care au participat câteva mii de oameni a fost un succes şi că o reuşit să blocheze certificatul verde. „ 1-0 pentru români. Certificatul verde, blocat”, au spus cei doi lideri AUR, conform antena3.ro.

„Protestul a fost un succes, pentru că, cel puțin pentru moment, am reușit să blocăm adoptarea proiectului de lege în Parlament. Românii nu vor, în majoritatea lor, introducerea certificatului verde la locul de muncă, iar astăzi (marți - n.r.) s-a văzut clar acest lucru”, a declarat Claudiu Târziu.

El a adăugat că parlamentarii celolrlalte partied au fost laşi în timp evenimentelor de marţi.

“Parlamentarii de la PSD, PNL, USR și UDMR nu au avut curajul să iasă în fața oamenilor și să le vorbească, ceea ce arată o ruptură evidentă între clasa politică și poporul român. Cei care ocupă astăzi fotoliile Parlamentului nu mai reprezintă pe nimeni”, a completet Târziu.

George Simion: “Este o victorie a românilor”

George Simion a felicitat manifestanţii şi a declarat că protestul nu a fost unul violent, în ciuda celor spune de autorităţi.

„Este o victorie a Alianței pentru Unirea Românilor, o victorie a românilor. Felicit manifestanții și forțele de ordine pentru un nou protest lipsit de incidente și țin să precizez că niciun protest AUR din trecut nu s-a soldat cu violențe.

Întotdeauna, când au fost observați agitatori, oamenii noștri s-au delimitat ferm de ei. Este ceea ce am făcut și astăzi”, a spus George Simion, co-președinte AUR.

Mai multe maşini, vandalizate la protestul AUR

Câteva mii de protestatari, membrii aur şI susţinători, s-au strâns marţI (22 decembrie), în faţa palatului parlamentului, pentru a protesta împotriva certificatului verde. În jurul prânzului, protestatarii au intrat în curtea parlamentului șI au forțat intrarea în senat. Situația de la parlament nu a fost una pașnică, protestul ilegal s-a transformat într-o manifestație unde oamenii s-au îmbrâncit şI au înjurat jandarmii. Mai multe autoturisme din zonă au fost vandalizate, printre care şI cele ale ambasadorilor japoniei șI sua.

De la Parlament, câteva sute de persoane au plecat la Guvern, iar apoi câteva zeci la Universitate,unde traficul a fost blocat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Castelul Corvinilor Foto Daniel Guță jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net