Liderul de sindicat din STB demisionează din PSD, dar și din Primăria Capitalei

24 ianuarie 2022

Liderul de sindicat din STB, Vasile Petrariu, consilier CGMB pe listele PSD  a anun┼úat, luni, c─â va demisiona at├ót din Consiliul General c├ót ┼či din partid. 

image

Liderul de sindicat Vasile Petrariu, acuzat c─â se afl─â ├«n spatele crizei din transportul public din Capital─â, care dureaz─â deja de cinci zile, a anun╚Ťat c─â demisioneaz─â din func╚Ťia de consilier general ╚Öi membru PSD.

ÔÇ×Demisionez din func╚Ťia de consilier general ╚Öi membru PSD, pentru ca primarul general s─â vin─â ╚Öi s─â rezolve problemaÔÇŁ, a declarat el. 

Sindicatul cere demisia directorului

ÔÇ×Demisia directorului general ├«nseamn─â deblocarea acestei situa╚Ťii dup─â care ├«n regim de urgen╚Ť─â s─â ├«ncepem discu╚Ťiile cu cei manda╚Ťi legate de contractul colectiv de munc─â, condi╚Ťiile de munc─â ╚Öi a╚Öa mai departe (ÔÇŽ) Partidul Na╚Ťional Liberal patroneaz─â acest lucru ╚Öi ├«l sus╚Ťine pe acest director general, este un mare semn de ├«ntrebare, de ce trebuie s─â stea Bucure╚Ötiul ├«n loc pentru ca acest om s─â fie ╚Ťinut acolo?ÔÇŁ, a declarat Petrariu.

ÔÇ×Dac─â protestul nu va fi aplanat ast─âzi, circa 150 de vehicule vor deveni 10% ├«n zi de lucru. Nu vor putea face fa╚Ť─â pe traseu m├óine. Aceast─â manipulare c─â cei care sunt acum ├«n curtea unit─â╚Ťii fac presiuni asupra celor care vor s─â ias─â pe traseu nu este real─â. Posibil s─â fi fost c├óteva incidente, dar nu se pune problema s─â le interzic─â s─â ias─â pe traseu. A╚Ťi auzit ce scandeaz─â salaria╚Ťii, nici unii nu vor lucra dac─â directorul general nu ├«╚Öi d─â demisia sau nu va fi revocat. Oamenii sunt con╚Ötien╚Ťi c─â amenin╚Ť─ârile, ╚Öantajul, faptul c─â se amenin╚Ť─â cu poli╚Ťia cu parchetul, ├«i determin─â s─â fie mai mobiliza╚Ťi ├«n demersul lorÔÇŁ, a mai declarat Petrariu luni diminea╚Ť─â.

Cine este Vasile Petrariu, liderul de sindicat al STB

Vasile Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucure┼čti (STB), organiza┼úie cu circa 9.000 de membri, este unul din liderii grevei spontane declan╚Öate joi de angaja╚Ťii STB, protest care a paralizat Capitala.

Vasile Petrariu este l─âc─âtu╚Ö, la baz─â. Petrariu este consilier PSD ├«n Consiliul General al Capitalei. El este ac╚Ťionar ├«n Centrul de S─ân─âtate al STB, o clinic─â medical─â cu aproximativ 80 de angaja╚Ťi, care deserve╚Öte ├«n special angaja╚Ťii societ─â╚Ťii de transport. Este vorba despre o societate pe ac╚Ťiuni ├«n care STB de╚Ťine 95% ╚Öi Sindicatul Transportatorilor din Bucure╚Öti ÔÇô 5%, reprezentat de c─âtre Petrariu. STB este de╚Ťinut─â ├«n proportie de 99,89% de Consiliul General al Municipiului Bucure╚Öti. ├Än august, Petrariu a fost numit ╚Öef al Federa╚Ťiei Sindicatelor din Transporturi ╚Öi Servicii Publice. Aceasta era condus─â anterior de cunoscutul sindicalist de la Metrorex, Ion R─âdoi, care de asemenea a declan╚Öat o grev─â la metrou care a paralizat Capitala, anul trecut.

Petrariu ├«ncaseaz─â un venit anual de 42.700 de lei de la sindicatul STB. El nu men╚Ťioneaz─â  ├«n declara╚Ťia de avere veniturile ├«ncasate de la Centrul de S─ân─âtate al STB.

image

Directorul STB amenin╚Ť─â ╚Öoferii cu concedierea

Managerul STB anun╚Ť─â c─â ╚Öoferii STB care au protestat ├«n ultimele zile risc─â s─â r─âm├ón─â f─âr─â loc de munc─â, ╚Öi asta pentru c─â ├«n contractul colectiv de munc─â exist─â o prevedere care permite societ─â╚Ťii s─â-i concedieze la trei zile de la neprezentarea la munc─â.

"Am declan╚Öat cercetarea disciplinar─â. Contractul colectiv e foarte ferm, cine nu se prezint─â la munc─â timp de trei zile, are contractul desf─âcut. Am identificat cine era programat la munc─â, verific─âm cine nu s-a prezentat. Vom declan╚Öa cercetare disciplinar─â, nu spun c─â vor pleca to╚Ťi. Vom fi mai fermi cu selec╚Ťia. Exist─â sesizare la Parchet, va exista un dosar deschis ╚Öi pentru z─âd─ârnicirea bolilor, de la acele protest", a declarat Cri╚Ť.

Greva de la Societatea de Transport Bucure┼čti a intrat luni ├«n a cincea zi, sute de angaja┼úi fiind din nou aduna┼úi la Autobaza Titan. Protestatarii cer ├«n continuare demisia directorului general Adrian Cri┼ú. Aproximativ 20% dintre ma┼čini au ie┼čit totu┼či pe traseu.

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
00032 jpg
Pensionari din România jpg
banica vicoveanca jpeg
crbl  2 (2) jpg
cris ciobanasu vlad gherman png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
bone ferenc criminal bihor motiv crima 770454 webp
telefon jpeg
shaorma jpeg
Pensionari din România jpg