R─âzboiul de la STB continu─â pe nervii c─âl─âtorilor

23 ianuarie 2022

Greva de la STB a intrat ├«n a cincea zi ┼či a devenit un r─âzboi politic neasumat ├«ntre PSD ┼či PNL-USR. Protestatarii spun c─â nu reiau lucrul p├ón─â nu ├«┼či d─â demisia directorul numit de PNL-USR. Liderul celui mai mare sindicat din societate, membru PSD, e pre┼čedintele unei organiza┼úii care reprezint─â ┼či salaria┼úii de la metrou. ├Än Capital─â a ap─ârut a┼čadar spaima unei solidariz─âri cu greva ┼či a sindicali┼čtilor de la metrou.

image
Sindicali┼čtii din STB continu─â greva, de┼či aceasta a fost declarat─â ilegal─â. FOTO: Inquam Photos

Directorul general al STB, Adrian Cri┼ú, a cerut ieri interven┼úia institu┼úiilor statului pentru c─â exist─â deja dou─â decizii ale justi┼úiei prin care protestul de la STB e declarat ilegal, dar salaria┼úii, coordona┼úi de sindicate, refuz─â reluarea activit─â┼úii. Cri┼ú a anun┼úat c─â e gata de negocieri pentru noul contract de munc─â, dar numai dup─â reluarea circula┼úiei. Acesta a anun┼úat c─â a reu┼čit s─â conving─â ieri s─â ias─â pe traseu 82 de tramvaie din 181, 65 de troleibuze din 86 ┼či 15 autobuze din 460. Adrian Cri┼ú a acuzat c─â exist─â un nucleu dur de sindicali┼čti care exercit─â presiuni asupra colegilor pentru a nu ie┼či pe traseu.

Se va opri ┼či metroul?

De cealalt─â parte, pre┼čedintele celui mai puternic sindicat din STB, consilierul general PSD Vasile Petrariu, spune c─â salaria┼úii vor s─â mearg─â p├ón─â la cap─ât cu greva, indiferent de consecin┼úe. Ca o demonstra┼úie de for┼ú─â, ieri la sediul Autobazei Titan, unde e sediul sindicatului, s-au str├óns peste 300 de ┼čoferi care au cerut un singur lucru: demisia directorului general. ├Än timp ce ace┼čtia scandau ÔÇŁJos Cri┼úÔÇŁ, la sediul Poli┼úiei Transporturi erau audia┼úi primii trei din cei 15 salaria┼úi ai societ─â┼úii, acuza┼úi de administra┼úie de provocarea grevei spontane, dar despre care se ┼čtia cu 12 ore ├«nainte. To┼úi au un avocat comun.

├Än august 2020, Vasile Petrariu a fost numit ┼čef al Federa┼úiei Sindicatelor din Transporturi ┼či Servicii Publice, organiza┼úie care reune┼čte ┼či sindicali┼čtii de la Metrorex. Federa┼úia a fost condus─â ├«nainte de numirea lui Petrariu de c─âtre celebrul Ion R─âdoi. Prin sta┼úiile ┼či depourile Metrorex se vorbe┼čte deja de solidarizarea cu greva de la STB.

  Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image png
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
cub radu stefan banica png
carla s dreams bobonete 2 PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg