«Litoralul pentru toţi» ia start pe 28 august

Ultima actualizare:

După o vară plină de scandaluri pe litoral şi în care preţurile mari au gonit turiştii, în cursa contracronometru pentru a salva sezonul, se lansează mai devreme programul social ”Litoralul pentru toţi”. Acesta începe pe 28 august şi durează până la sfârşitul lunii septembrie. Hotelurile care participă la program anunţă tarife pentru o noapte de cazare care încep de la 35 de lei la un hotel de trei stele.

image

Programul este organizat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Preşedintele organizaţiei, Dragoş Răducan anunţă că în acest an programul aduce o adevărată revoluţie a preţurilor, tarifele anunţate fiind cu până la 75% mai mici decât cele din vârf de sezon.

Pentru început şi-au anunţat participarea 27 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoralul românesc. Numărul acestora va creşte semnificativ până pe 28 august, Dragoş Răducan anunţând că se aşteaptă ca un număr de aproximativ 100 de unităţi de cazare să se înscrie pentru ediţia cu numărul 41 a programului ”Litoralul pentru toţi”.

În program sunt incluse în majoritate hoteluri de 2 şi 3 stele, dar apar şi două unităţi clasate la 4 stele, una din Venus şi cealaltă din Mamaia. 

Dragoş Răducan, preşedintele FPTR
Dragoş Răducan, preşedintele FPTR

”Este singurul program social care oferă posibilitatea tuturor să se relaxeze câteva zile la plajă şi îi îndemn pe turişti să rezerve în această perioadă pentru că preţurile sunt accesibile, cu mult mai mici decât în destinaţiile concurente, iar vremea se anunţă a fi însorită şi călduroasă toată luna septembrie”, a declarat Dragoş Răducan, preşedintele FPTR.  

«Mai ieftin cu 75% decât în vârf de sezon»

Reprezentanţii FPTR au anunţat şi câteva exemple de preţ. Astfel, pentru o noapte de cazare fără mic dejun tarifele încep de la 35 de lei de persoană, la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minimum 5 nopţi de cazare. Pentru cei care preferă cazare cu servicii de masă all-inclusive tarifele încep de la 215 lei/noapte/persoană la un hotel de 3 stele pentru minimum 2 nopţi de cazare.

În sudul litoralului, o cameră de hotel va costa de la 70 de lei pe noapte fără mic dejun, iar preţurile vor fi cuprinse între 150 şi 500 de lei pe întreg litoralul românesc. Dacă acum un hotel de la 4 stele  costa 200 de lei pe noapte, preţul va scădea la 150 de lei. Sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă. Rezervările se pot face atât direct, la hotel, cât şi prin intermediul agenţiilor de turism. 

”În ciuda scurtării vacanţei de vară a elevilor şi a campaniei fără precedent de denigrare a litoralului românesc, “Litoralul pentru toţi” este un program aşteptat şi dorit atât de românii care s-au bucurat deja de o vacanţă în plin sezon, cât şi de cei care vor să profite de tarifele foarte bune pentru a merge într-un sejur pe litoral”, a acuzat Dragoş Răducan. 

Turismul de pe litoral, lovit de scurtarea vacanţei 

image

Elevii şi copiii de grădiniţă vor începe anul şcolar pe 5 septembrie 2022, spre deosebire de anii precedenţi când şcoala începea la 15 septemebrie. Spre disperarea hotelierilor, modificarea s-a făcut la iniţiativa ministrului educaţiei, Sorin Cîmpeanu. „Am precizat că îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă.

Vom avea discuţii cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor şi propunerea mea va fi o perioadă de cursuri mai lungă. Anul şcolar va începe mai devreme de 15 septembrie, şi nu este obligatoriu să terminăm pe 3 iunie sau pe 10 iunie. Voi prezenta perioada de cursuri din alte state care au rezultate remarcabile în sistemele de educaţie. Voi prezenta toate aceste argumente care se vor constitui într-o pledoarie pentru o perioadă de cursuri mai lungă”, a argumentat ministrul.  

O altă modificare pentru anul şcolar o reprezintă vacanţa din octombrie. Spre deosebire de anii trecuţi, vor avea vacanţă toţi elevii în perioada 22-30 octombrie 2022. Înainte, intrau într-o vacanţă de o săptămână doar copiii de grădiniţă şi elevii de clasele primare. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net