Livada din Dăbuleni unde se cultivă „fructul zeilor”. E exotic și are de șase ori mai multă vitamina C decât portocalele

Dăbuleni este un loc devenit sinonim cu pepenii de calitate, însă acest lucru se poate schimba în viitor! Pe lângă pepeni, tot mai multe fructe exotice pot fi văzute în această zonă a țării, inclusiv „fructul zeilor”, kaki, care apoi pornește către magazine din întreaga țară.

Kaki este unul dintre fructele exotice care au apărut la Dăbuleni / foto: IStock
Kaki este unul dintre fructele exotice care au apărut la Dăbuleni / foto: IStock

Dacă am mâncat vreodată pepeni de Dăbuleni, atunci cu siguranță știm că faima acestei localitate își merită faima! Gustoși, cu o textură perfectă, cât și un aspect vizual extrem de frumos, acești pepeni sunt considerați, pe bună dreptate, cei mai buni din țară. Însă, în viitor, este posibil ca și mai multe fructe exotice să contribuie la faima acestei localități din județul Dolj!

Schumbările climatice au deschis noi uși pentru localnici, iar datorită iernilor blânde și a temperaturilor tot mai ridicate din timpul primăverii și verii, acum vedem la Dăbuleni curmale chinezești și chiar și kaki, cunoscut drept „fructul zeilor”! Acestea deja s-au adaptat perfect în țara noastră, fiind vândute de-a lungul României!

Kaki conține mai multă vitamina C decât citricele

„Avem aici kaki sau fructul zeilor, este un fruct deosebit cu un continut mare de vitamina E. Baby kiwi, actinidia arguta. Cantitatea de vitamina C este de 6 ori mai mare decat cea a citricelor”, explică doctorul inginer irina Titirica, potrivit observatornews.ro.

Kaki este recomandat de cei mai mulți specialiști persoanelor care își doresc să dea jos kilogramele în plus, iar partea cea mai bună a acestui fruct este faptul că în numai 100 de grame vom găsi undeva între 300 și 600 de miligrame de vitamina C!

La Dăbuleni au început să fie produse curmale

Producătorii din zonă sunt impresionați de curmale, deoarece nu a fost nevoie să stropească pomii cu nimic și nici să utilizeze îngrășământ, iar pomii tot au dat roade impresionante!

„Curmalul chinezesc a realizat o productie comparabila cu a celorlalti ani, o productie destul de bună, de calitate foarte buna ceea ce ne da sperante ca pe viitor vom avea un super fruct exotic, poate va deveni familiarizat si va fi in curand un fruct intalnit pe scara larga in sudul Romaniei”, spune directorul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Cul­tura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni, Aurelia Diaconu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
adevar filme romanesti bd in actiune oprite jpeg
sosea1 jpg
rimetea jpg
Nave ucrainene în portul Odesa FOTO Profimedia
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
problema pe care o rezolvă doar geniile jpg
istanbul unsplash1 jpeg
Manastirea Negru  Voda 7 of 11 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net