O nouă metodă de înșelăciune îi vizează pe turiștii români într-un oraș european popular: „Nu vă lăsați”

Atunci când plecăm în vacanță este important să fim atenți la tot ce se întâmplă în jurul nostru, deoarece există nenumărate persoane, de-a lungul întregii lumi, care vor încerca să profite de turiști pentru a le lua banii. Iar în Istanbul, un oraș vizitat constat de mulți români, există mulți taximetriști, chiar și câțiva șoferi Uber, care încearcă să înșele turiștii.

Milioane de oameni vizitează Istanbulul în fiecare an / foto: Unsplash
Milioane de oameni vizitează Istanbulul în fiecare an / foto: Unsplash

Este un oraș superb, cu o istorie ce se întinde de-a lungul a milenii și care oferă turiștilor experiențe de neuitat. Din păcate, după cum a aflat pe pielea lui un român ajuns recent acolo, nu toate experiențele din Istanbul sunt și plăcute.

Bărbatul a scris povestea sa pe un grup de Facebook, unde a explicat că șoferii de taxi și de Uber folosesc o nouă forme de înșelătorie, pentru a scoate mai mulți bani de la turiști.

„O nouă formă de hoție! Chemi un Uber în Istanbul, îți vine taxiul, te duce unde vrei, intuieșți că e umflat prețul, când îl ceri și plătești! Vei observa în aplicația de Uber că ai renunțat la comandă și ți se vor opri 20 de lire turcești la următoarea comandă cu toate că taxiul te-a dus la destinație, probabil la preț dublu sau triplu!

Atenție, sunt mulți șoferi tâlhari, la modul propriu, în Istanbul! Dar nu vă lăsați, fotografiați placa mașinii și sunați la 112, explicați tot și sigur vi se va face dreptate! Dacă sunteți în curs de «jefuire» la final de cursă, sunați la 112, imediat! Există o poliție a turiștilor, am aflat-o pe propria piele”, a scris românul, potrivit adevarul.ro.

Mulți turiști s-au confruntat cu această problemă

Postarea românului a atras imediat atenția utilizatorilor de pe Facebook, care au povestit că s-au confruntat și ei cu această situație neplăcută. Un alt utilizator a vorbit despre faptul că unii șoferi de taxi schimbă tariful chiar în timpul cursei.

„Țeapa dată de taximetriști începe încă din aeroport. Pleci cu un tarif și după vreo 5 minute se schimbă sub pretextul că va fi foarte aglomerat în Istanbul și nu pot să te ducă cu prețul spus de dispecerul care te-a «prostit»”, a scris un alt utilizator. Acesta a sfătuit orice turist aflat în această situație să nu se lase intimidat, deoarece șoferii mizează pe faptul că turiștii nu vor dori să creeze nicio problemă.

„Soluția este transportul în comun”

Alți internauți au spus că, în Istanbul, nici nu trebuie să apelăm la taxiuri, ori la serviciul Uber, deoarece transportul în comun este atât de eficient încât vom ajunge mult mai repede la destinație folosindu-l.

„Solutia este transportul în comun care este extraordinar de bine organizat”, a scris românul, ca răspuns la postarea inițială. „De ce ai chema Uber in Istanbul? Transportul în comun este mai rapid, foarte bine organizat și mult mai ieftin”, a continuat acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fructul zeilor la dăbuleni jpg
Nave ucrainene în portul Odesa FOTO Profimedia
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
problema pe care o rezolvă doar geniile jpg
Manastirea Negru  Voda 7 of 11 jpg
pod braila jpg
ricin1 jpg
2 miscare 1 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net