Locul din România, rupt din basme, unde trăiești ca în Germania. Cât costă o casă

Cât costă o casă în locul din România unde trăiești ca în Germania? Ei bine, Gârbova de Sebeș arată ca în povești, iar cei care locuiesc acolo au parte de un trai ca afară. Comuna a devenit o atracție turistică în special pentru locuitorii din București.

Gârbova de Sebeș Foto: Facebook
Gârbova de Sebeș Foto: Facebook

Comuna care arată ca un loc din Germania

În comuna Gârbova de Sebeș, zeci de familii de sași care au plecat acum mai bine de 30 de ani au revenit în țară și au renovat locuințele în care au copilărit și au format o comunitate de suflet. Când sunt în străinătate, localnicii au grijă de casele lor, frumos înșirate, cu vii și grădini. Când se deschid porțile imense ale locuințelor săsești, totul prinde contur. Localnicii le țin în ordine pentru proprietarii stabiliți în alte țări, care vin în vacanță.

„Vin de două ori pe an. Sunt casele renovate, sunt întreținute, nu sunt lăsate în paragină. Este casa lor părintească, au răscumpărat-o. Totuși ei țin la România. Iubesc România", a declarat o localnică din Gârbova de Sebeș, pentru stirileprotv.ro. Agneta a plecat din România, în Germania, de mai bine de 35 de ani. După Revoluție s-a întors și a răscumpărat casa părintească.

„Nu regretăm că am cheltuit banii pentru așa ceva. Am făcut băile noi, terasa, am pus uși noi, geamuri. De Rusalii ne întâlnim și petrecem împreună”, sunt vorbele unei alte săsoaice născută în România, dar emigrată în Germania, Agneta Thiess.

Cât costă casele în Gârbova

Comuna Gârbova de Sebeș Foto: Facebook
Comuna Gârbova de Sebeș Foto: Facebook

Valoarea caselor din comuna Gârbova, județul Alba a crescut, ajungând chiar și la 100.000 de euro, iar autoritățile locale au investit în modernizarea infrastructurii, transformând comuna într-o adevărată atracție turistică.

Primarul localității Ioan Muntean evidențiază că Gârbova de Sebeș a devenit o destinație turistică căutată, atrăgând turiști din toată țara, inclusiv din București.

„Este un plus de valoare pentru comunitate. Este o atracție foarte mare și pentru turiști, vin foarte mulți și din București. Noi lucrăm la infrastructură ca să le creeăm condiții. Am renovat străzile, trotuarele", a declarat primarul conform stirileprotv.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net