Lucrurile pe care nu le vei mai găsi în Lidl, Kaufland, Penny, Mega Image, Carrefour și alte magazine din țară. De când vor fi interzise

Ultima actualizare:

Lista lucrurilor care nu se vor mai găsi în viitorul apropiat în niciun magazin din spațiul european este rezultatul unei măsuri drastice adaptate de Uniunea Europeană.

 Clienții vor observa că anumite articole au dispărut complet de pe rafturi / foto: Pixabay
Clienții vor observa că anumite articole au dispărut complet de pe rafturi / foto: Pixabay

Uniunea Europeană a impus un set de măsuri care va aduce schimbări semnificative în toate magazinele. În curând, diverse articole din supermarketuri vor dispărea. Iată ce nu se va mai găsi în viitorul apropiat când faci cumpărături:

Poluarea este o problemă din ce în ce mai stringentă pentru planeta noastră. Pentru a aborda această problemă și pentru a reduce cantitatea de deșeuri, în special cele din plastic, Uniunea Europeană a luat o decizie hotărâtă.

Într-o întâlnire desfășurată luni seara, Uniunea Europeană a convenit asupra unor măsuri care vor avea un impact semnificativ asupra magazinelor din întregul spațiu european. În curând, clienții vor observa că anumite articole au dispărut complet de pe rafturi.

Această măsură afectează nu doar magazinele, ci și restaurantele și hotelurile. Concret, acordul recent adoptat de Uniunea Europeană presupune interzicerea ambalajelor de plastic.

Începând din 2030 anumite ambalaje vor dispărea complet

Începând cu anul 2030, fructele și legumele nu vor mai fi ambalate în plastic în magazine, ketchupul nu va mai fi servit în tuburi de plastic în restaurante, iar sticlele mici de șampon nu vor mai exista în hoteluri.

Măsura va intra în vigoare treptat începând cu 2030 și va afecta și aeroporturile din întreaga lume. Din acea dată, niciun aeroport nu va mai folosi folie de plastic pentru protejarea bagajelor în timpul călătoriilor.

Scopul principal al acestui acord este reducerea cantității de deșeuri. Uniunea Europeană are mari speranțe că aceste măsuri vor duce la atingerea obiectivelor propuse. Cantitatea de deșeuri produse în UE a crescut semnificativ în ultimii ani, justificând necesitatea unei asemenea măsuri.

UE își propune să reducă masa de deșeuri cu până la 15% până în 2040, cu un focus de 5% mai mic până în 2030 în cazul deșeurilor plastice.

Datele furnizate de Eurostat arată că în ultimii ani fiecare locuitor al UE a generat peste 35 de kilograme de deșeuri din plastic. Cu toate acestea, există progrese semnificative în reciclarea deșeurilor, cu o creștere a gradului de reciclare a ambalajelor în rândul europenilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net