MAI vrea ca mesajele RO-ALERT să fie transmise în timp real pe televiziuni și radiouri

Panică sau prevenție? Ministerul de Interne vrea să extindă la cererea Departamentului pentru Situații de Urgență modul de avertizare a populației în caz de pericol adică sistemul RO-ALERT. Printre propuneri se numără nici mai mult nici mai puțin decât postarea mesajelor pe televiziuni și radiouri.  

Sistemul RO ALERT se reorganizează
Raed Arafat vrea mesaje RO ALERT oe toate platformele de informații din România

Ministerul de Interne dorește ”interconectarea cu radioul şi televiziunea, pentru a asigura o acoperire cât mai largă şi o comunicare eficientă” a sistemelor de avertizare a populației. Propunerea a fost făcută la o întâlnire organizată pe 2 august de Departamentul pentru Situații de Urgență și la care MAI a chemat toate instituțiile care se ocupă de sistemul de avertizare al Românie.  

Cine a participat la întâlnirea privind reorganizarea sistemului RO ALERT 

Discuțiile au fost conduse de Raed Arafat, secretarul de stat al MAI și șef al DSU și au urmărit „Îmbunătăţirea, actualizarea şi extinderea sistemului RO-ALERT pentru a asigura o avertizare cât mai eficientă şi rapidă a populaţiei în cazul unor situaţii de urgenţă”. 

Au făcut propuneri de modificare a sistemului de avertizare RO ALERT toate instituțiile care participă la el: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională de Meteorologie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române şi Institutul Naţional de Hidrologie.

Ce a spus DSU despre schimbarea sistemului RO ALERT 

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a DSU s-au identificat posibile îmbunătăţiri pentru a optimiza funcţionarea acestui sistem. Astfel ANM are în derulare amenajarea de noi stații meterorologice care să ofere informații privind evenimentele meteorologice în orice punct al României cu cât mai mare acuratețe. 

„Au fost fost purtate discuţii despre îmbunătăţirea mecanismului de alertare privind fenomenele meteorologice şi optimizarea acestora, prin modernizarea reţelei naţionale de staţii meteorologice, proiect aflat în derulare de către ANM”, a anunțat DSU printr-un comunicat pe pagina oficială de Facebook 

Această acţiune va îmbunătăţi performanţele prognozelor, avertizările meteorologice şi timpul de răspuns în vederea informării factorilor de decizie şi a populaţiei, pentru prevenirea şi diminuarea pagubelor datorate fenomenelor meteorologice periculoase, inclusiv situaţiile de vreme severă imediată 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net