Mama alpinistei care a murit chiar de ziua ei, mesaj sfâșietor: «Încă las uşa deschisă puiul meu». Femeia avea și o soră geamănă

Silvia Murgescu și-a găsit sfârșitul pe muntele pe care îl iubea atât de tare. Femeia a murit la 38 de ani, chiar de ziua ei, pe 13 ianuarie. Avea o soră geamănă, iar ironia sorții face ca traseul pe care îl escalada în ziua tragică să se numească  Albişoara Gemenelor.

image
Silvia Murgescu s-a stins din viață pe 13 ianuarie Foto: Facebook

Trupul Silviei Murgescu nu a putut fi recuperat până acum. Era o alpinistă cu experiență și a vrut să își celebreze ziua de naștere tot pe munte. Tânăra și-a dorit să își omagieze sora, care se află în America, prin parcurgerea traseului Albişoara Gemenelor, relatează adevarul.ro.

Din păcate, în acea zi nu și-a găsit niciun partener de drum așa că Silvia s-a dus singură pe munte. Femeia a căzut în gol în timp ce escalada. Pentru că nu s-a întors acasă și nici nu mai răspundea la telefon apropiații au intrat în panică și au anunțat Salvamontiștii din Bușteni și Prahova.

Din nefericire, din cauza viscolului puternic, trupul alpinistei nu a putut fi recuperat. Acțiunea de recuperare va fi reluată cel mai probabil la sfârșitul săptămânii, dacă vremea va fi mai blândă.

În urmă cu patru ani, a stat în comă după un alt traseu montan

Familia Silviei Murgescu nu își poate reveni din șoc. Sora geamănă, dar și mama alpinistei au scris un mesaje sfâșietoare  pe rețelele de socializare.

„Voi fi mereu recunoscătoare pentru că a fost sora mea. În timp ce îi plâng pierderea şi îmi va lipsi groaznic toată viaţa, îmi voi aminti cu mare bucurie în suflet toate aventurile noastre şi tot ce am învăţat de la ea. Şi-a trăit viaţa din plin. Te iubesc sora mea mai mică cu 10 min”, a scris Iulia Murgescu pe pagina sa de Facebook. 

Virginica Murgescu, mama alpinistei, și-a strigat durerea: „Stau şi mă gândesc cum îmi explicai mereu că dacă aluneci puţin puţin cazi şi “te duuuuuci şi mori, gata mămiţa mori”. Ce chemare a fost asta să faci aceeaşi tură la câteva zile distanta? Ce dorinţa nebună a fost asta , să nu te poată opri nimeni, de ce nu ai insistat sa stau lângă tine până ieşi pe uşă ca de-obicei şi cu un glas foarte blând ai spus ”du-te mamiţa şi te odihneşte”. Ce oare ai simţit când ai căzut…. am atâtea întrebări la care nu primesc nici un răspuns. Să fii fericita în drumul tău. Doamne, te rog sa o protejezi, acum este in grija ta. Te iubesc Silvia dar să ştii că acea cutiuţă din inima mea a rămas goală şi nu pot sa o închid. Încă las uşa deschisă puiul meu”

Se pare că alpinista a era să moară în urmă cu patru ani, în timpul unei escalade. Un bolovan s-a desprins de pe o stâncă și a lovit-o în cap. A fost atât de grav încât femeia a stat în comă mai mult timp și a suferit o intervenție chirurgicală complicată. Cu toate acestea, nu a putut renunța la dragostea pentru munte, care din păcate i-a adus sfârșitul.

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
FotoJet (5) jpg
BeFunky collage (35) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
5 front bac toata clasa jpg
lavinia parva4 png
image
image
image
image
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a
soldati ucraina nato rusia jpg
289898121 323144353365295 687051346363203618 n jpg