Marș pe litoral în memoria tinerilor uciși la 2 Mai de Vlad Pascu. Imagini emoționante: „Este foarte dureros”

Cazul accidentului de la 2 Mai, unde doi studenți au fost uciși într-un accident provocat de beizadeaua Vlad Pascu, a cutremurat o țară întreagă. La nici un an de la moartea cumplită a celor doi tineri, Sebi și Roberta, oamenii au decis să facă un marș pe litoral, în memoria lor.

Marș pe litoral în memoria tinerilor uciși la 2 Mai de Vlad Pascu
Marș pe litoral în memoria tinerilor uciși la 2 Mai de Vlad Pascu

Marș pe litoral în memoria tinerilor uciși la 2 Mai de Vlad Pascu

Joi după-amiază, Vama Veche a fost martora unui val de solidaritate, când mai multe persoane, în special tineri, s-au adunat pentru a organiza un marș de comemorare în onoarea celor doi studenți care au pierit în tragicul accident din 2 Mai, provocat de șoferul drogat, Vlad Pascu. Participanții la eveniment și-au exprimat nemulțumirea față de desfășurarea procesului în legătură cu această tragedie. Acțiunea, denumită „Cu 2 MAI puțini", a avut scopul de a reface traseul parcurs de tineri în ziua fatidică a accidentului.

„În urma unui tragic accident petrecut în vara anului trecut la 2 Mai, în care doi tineri au fost rupţi din viaţă de un şofer băut şi drogat, iar justiţia pare să fie oarbă şi surdă la strigătele de dreptate, ne unim într-un act de solidaritate şi protest. Pornim din Vama Veche şi ne îndreptăm către locul accidentului, pentru a demonstra că oamenilor din Vamă le pasă şi că nu suntem de acord cu modul în care este judecat acest caz. Ne dorim să arătăm lumii că suntem uniţi în faţa injustiţiei şi că nu vom tolera ca vinovaţii să scape nepedepsiţi. Nu uităm şi nu vom uita niciodată pe cei doi tineri, Sebi şi Roberta, care şi-au pierdut viaţa într-un mod atât de tragic şi nedrept. Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate. Alătură-te nouă şi arată că dreptatea nu poate fi ignorată!'', se arăta în anunţul de chemare la protest postat pe Facebook de Asociaţia "Tânărul de azi, schimbarea de mâine" şi Corupţia Ucide.

În ciuda vremii nefavorabile, zeci de tineri au plecat într-un marş al tăcerii din Vama Veche spre 2 Mai. Tinerii au venit cu un banner uriaş pe care apărea poza lui Sebastian cu mesajul ''Cel mai iubit dintre pământeni e acum înger/ Îţi vom face dreptate”, a fost mesajul transmis de organizatori pe Facebook.

Valentin Olariu, tatăl studentului care a pierit în accidentul provocat de Vlad Pascu la 2 Mai a spus că îi este dificil să ia parte la evenimentul demarat de prietenii băiatului său.

„Este foarte dureros (n.r. - să refac traseul), dar pentru copilul meu fac orice. (...) Suntem foarte supăraţi de ce se întâmplă în justiţia noastră. Suntem foarte supăraţi că ne va judeca iar doamna Ancuţa Popoviciu. Vom merge pe data de 9 (n.r. - mai) fără nicio speranţă şi vom aştepta apelul. (...) Este (n.r. - acest marş) un strigăt de durere. Vom face tot posibilul să ne audă cineva.”, a spus îndurerat tatăl lui Sebi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net