Judecătoarea Popoviciu nu va fi suspendată din funcție, în dosarul 2 Mai. Tatăl lui Sebi: „Suntem terminați”

Miercuri, Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat decizia de a menține în funcție pe Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu, respingând astfel solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare a acesteia din funcție.

Judecătoarea Popoviciu nu le-a spus jurnaliștilor niciun cuvânt / foto: captura A3
Judecătoarea Popoviciu nu le-a spus jurnaliștilor niciun cuvânt / foto: captura A3

Această solicitare a fost făcută în contextul procesului legat de tragedia provocată de Vlad Pascu, în care unul dintre tinerii decedați era Sebastian Olariu.

În cadrul primului termen al procesului, Judecătoarea Popoviciu a întrebat dacă în sală se află Sebastian Olariu, una dintre victimele tragediei. Decizia CSM de a respinge cererea de suspendare a judecătoarei a fost argumentată ca fiind neîntemeiată.

Astfel, procesul în care Vlad Pascu este acuzat de provocarea tragediei de la 2 Mai, în urma căreia doi tineri și-au pierdut viața, va continua fără reluarea de la zero, în cazul în care Judecătoarea Popoviciu ar fi fost suspendată din funcție.

Judecătoarea Popoviciu, tăcută în fața jurnaliștilor

La ieșirea de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), judecătoarea Popoviciu a rămas tăcută timp de 70 de secunde în fața jurnaliștilor, fără să ofere niciun răspuns sau reacție. Imaginile difuzate de Antena 3 arată că a refuzat să comenteze de ce nu a analizat dosarul înainte de ședință, de ce a mestecat gumă în timpul procesului sau de ce a cerut buletinul tânărului decedat în accident, fără să știe că acesta nu mai este în viață, sau de ce a întrebat despre prezența lui în sală.

Secția pentru Judecători a CSM a început dezbaterile miercuri, la ora 11:00, cu privire la cererea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei în dosarul accidentului de la 2 Mai.

Deși decizia ar fi putut fi luată săptămâna trecută, Secția pentru Judecători în materie disciplinară a CSM a amânat soluționarea propunerii de suspendare din funcție a Ioanei Ancuța Popoviciu pentru data de 24 aprilie.

Următorul termen al procesului a fost amânat

În 16 martie, Inspecția Judiciară a trimis o propunere către CSM pentru suspendarea din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia.

Motivul propunerii era că continuarea exercitării funcției de către judecător ar putea afecta imparțialitatea procedurilor disciplinare și ar putea deteriora prestigiul justiției, conform unui comunicat al Inspecției Judiciare.

Inspecția Judiciară a anunțat în luna februarie că s-a autosesizat și efectuează verificări privind comportamentul magistratului în sala de judecată. Un nou termen în procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri, era stabilit pentru 18 aprilie, însă avocații familiilor victimelor au reușit să obțină o amânare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net