Marșul pentru drepturile homosexualilor din România are loc pe 29 iunie, în centrul Capitalei
Atacat de unii, controversat pentru mulți, normalitate pentru alții. Marșul comunității gay din România care se desfășoară an de an pe străzile Capitalei a ajuns la a XIX-a ediție. Participanții se vor aduna pe 29 iunie începând cu ora 16.00, pe Calea Victoriei la intersecția cu Strada Gheorghe Manu și de la ora 17.00, timp de două ore vor mărșălui până la Parcul Izvor unde se va desfășura o imensă petrecere.
Unde se adună participanții la marșul comunității gau și care va fi traseul
De la ora 17.00 vor pleca în marș timp de două ore pe traseul: intersecție Piața Victoriei cu Calea Victoriei – Calea Victoriei – Pod Națiunile Unite – Bd. Națiunile Unite – traversare Bd. Libertății –Parc Izvor (orele 17:00 – 19:00). Traseul va fi parcurs pe carosabil așa cum a fost autorizat. Anul trecut marșul a cunoscut cel mai mare număr de participanți de după Revoluție, peste 20.000 de oameni.
Petrecere în Parcul Izvor după marșul comunității gay
Parcul Izvor, participanții sunt invitați apoi la două concerte: prima va cânta Maria Jugănaru alias Krrysopher (ora 20.00) și apoi de la ora 21.00 va urma Adriana Livia Opriș alias Olivia Addams.
Parada este doar sfârșitul „Bucharest Pride 2024”, un festival organizat de către Asociația ACCEPT și dedicat comunității gay din România. Manifestarea se desfășoară în perioada 21-29 iunie șo beneficiază de patronajul ambasadelor Germaniei și Franței. Atracțiile festivalului vor fi în afara celor 30 de expoziții, proiecții, spectacole, ateliere, conferințe și concerte, cele două zile ale „Park Pride” din Parcul Izvor.
Pe 28 și 29 iunie, în Parcul Izvor au loc activități de relaxare, activități sportive, sesiuni de yoga și un atelier de teatru senzorial, toate dedicate persoanelor gay sau celor care simpatizează cu acestea. Mai mult, organizatorii spun că vor aduce
Ce spun organizatorii
„Anul acesta vă așteptăm cu proiecții de film, discuții cu experți, ateliere, spectacole, petreceri, concerte și nu numai – toate cu scopul de a arăta că atât comunitatea, cât și noi, ca societate, suntem gata să trecem la pasul următor: suntem gata pentru drepturi egale, respect reciproc și oportunitatea de a învăța lucruri valoroase unii de la ceilalți.”, adaugă Ilinca Prisăcariu, directoarea artistică a „Bucharest PRIDE 2024” citată de g4media.ro