Imagini de la Gay Pride. Susţinătorii LGBT s-au ferit de ploaie sub umbrele curcubeu

simeon stalpnicul png
Susținătorii Gay Pride nu au fost speriați de vremea reaFoto: Adevărul.ro

Duminică, 20 mai, în bucurești a avut loc „Marșul diversității”, organizat de Asociația ACCEPT, care sprijină drepturile comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali). Parada s-a desfășurat între orele 17.00 și 19.30, pe Șoseaua Kisseleff, de la Piața Arcul de Triumf, până la Piața Victoriei.

UPDATE 18.05: Susținătorii LGBT continuă să danseze și să scandeze: „Uniţi salvăm, drepturi apărăm“, „Ţinem separat/ biserica de stat“,  „Un' doi trei/homofobii, jos cu ei“, „Drepturi egale“

UPDAT$E 17.47: Atunci când au ajuns în dreptul Ambasadei Rusiei, au oprit muzica pentru a ține un moment de reculegere în memoria victimelor din Cecenia, precizează Adevărul.

UPDATE 17.00: În jur de 2.500 de persoane s-au adunat pentru a susține "MArșul diversității". Bulevardul Kissellef este blocat și răsună de muzică.

„Lumea încă întreabă de ce ieşim în stradă. An de an ne vom apăra drepturile în instanţă, în Parlament. Suntem în stradă pentru că nu acceptăm ca drepturile noastre şi familia noastră să fie decise de Biserică, Noua Dreaptă, de Coaliţia pentru Familie. Noi decidem pentru noi", a declarat Florin Buhuceanu, directorul Asociației ACCEPT, potrivit Adevărul.co.

Pe la ora 17.00, la Arcul de Triumf se strânseseră în jur de 500 de persoane, în ciuda ploii torențiale care s-a abătut peste Capitală. Persoanele din comunitatea LGBT și susținătorii acestora nu au fost descurajați de vremea rea și s-au adăpostit sub umbrele multicolore, simbolice pentru logoul comunității.

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
mihai bendeac stela popescu si arsinel
cub oana zavoranu png
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
cristian tudor popescu arșinel png
juriul Te cunosc de undeva! jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
Alexandru Arșinel și soția lui, Marilena / Foto via Click
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
image
image
image
image
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub radu mirica animat gif
uragan Ian   foto colaj captura jpg
Vladimir Putin Foto Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP